Inspecció de Treball atén els arguments de CCOO‌ i acorda que els assalariats de la pesca també cobrin el Salari Mínim

L'ens inspector no contemplava l'aplicació de l'SMI a causa de la pràctica ancestral del cobrar en funció dels resultats de la pesca

Redacció
 
 
 
pescadors de Tarragona davant la seu del Govern civil Foto: CCOO

Concentració dels pescadors de Tarragona davant la seu del Govern civil Foto arxiu : CCOO

La Inspecció de Treball ha atès els arguments de Comissions Obreres i ha decidit que el Salari Mínim Interprofessional (SMI), que avui està valorat en 900 euros, s’apliqui també als pescadors. En aquest sector, tradicionalment es pagava els assalariats en funció de les captures que es realitzaven. Ara ha quedat acreditat que en aquest àmbit també s’ha de pagar el salari mínim, segons un comunicat del sindicat.

En coherència amb la línia sindical de dignificar les condicions de treball de tots els col·lectius professionals, CCOO va iniciar un procés de denúncia, al febrer de 2019, davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social per a reivindicar el dret dels pescadors a cobrar el Salari Mínim Interprofessional, amb independència de la pesca obtinguda. Aquesta pràctica tradicional s’argumentava per part dels patrons en el fet que ells mateixos cobraven en funció de les captures. Aquesta circumstància feia que molts assalariats rebessin uns sous que en moltes ocasions se situen en la línia dels 400 euros mensuals. Ara això ha no serà possible.

Després de superar diversos obstacles, i encara que inicialment  la pròpia Inspecció de Treball no  l’aplicació de l’SMI als pescadors , el Sector del Mar de CCOO de Catalunya ha aconseguit, per fi, que aquesta reconegui el dret dels pescadors i pescadores a la percepció del Salari Mínim Interprofessional, una resolució que es qualifica de molt important i crucial en el camí per la dignificació del sector.

L’aclariment aconseguit se suma a l’èxit sindical assolit en la interpretació dels convenis de recollida i emmagatzemament de fruites a les comarques de Lleida. Així,  Els treballadors del sector fruiter de les comarques de Ponent, els vinculats al conveni de recaptació, emmagatzematge, manipulació i venda de fruites i verdures, i els del conveni agropecuari, quan cobrin el salari mínim, rebran l’equivalent a 900 euros mensuals per 14 pagues, o dit d’una altra manera, un sou anual de 12.600 euros, segons ha manifestat Inspecció de Treball a instàncies del sindicat CCOO de Catalunya.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*