Indra pacta amb la majoria del comitè d’empresa 1.750 baixes fins al 31 de desembre de 2016

L'acord, que compta amb l'oposició de CGT i Co Bas, estableix mecanismes per compensar l'adscripció voluntària dels treballadors que es vulguin prejubilar o que vulguin marxar.

Redacció
 
 
 
Assemblea de treballadors d'Indra a Barcelona

Assemblea de treballadors d’Indra a Barcelona

Dura resolució del conflicte a l’empresa Indra, dedicada a informàtica i a la consultoria. L’empresa va presentar el 7 de juliol passat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que suposava 1.850 baixes en el conjunt de l’Estat espanyol, 95 a Barcelona.

Segons explica la companyia en un comunicat, l’acord preveu, entre altres mesures, l’extinció de fins a un màxim de 1.750 llocs de treball, en principi afectava 1.850, durant un termini que finalitzarà el pròxim 31 de desembre de 2016.

Aquest pacte laboral s’emmarca dins de les accions presentades el passat 8 de juliol de 2015 com a part del Pla Estratègic 2014-2018 i que implica, entre altres mesures, un objectiu d’estalvi de costos de 120 milions d’euros per reestructuració organitzativa principalment a Espanya i Llatinoamèrica.

Així mateix, ambdues parts han acordat la recol·locació de 350 treballadors, de manera que la xifra d’afectats es reduirà a 1.400 afectats com a màxim, per als quals s’ha dissenyat un pla d’adscripció que farà que majoritàriament siguin voluntaris.

L’acord introdueix la prejubilació en un alt grau de voluntarietat (incentivada amb 5.000 euros lineals) de treballadors a partir dels 59 anys i fins als 63, que s’acolliran a un programa de garantia de rendes, que en funció de la seva retribució anual percebran entre un 90% i un 80% del seu salari net actual, segons ha explicat UGT en un comunicat.

De la mateixa manera els treballadors amb 57-58 anys es podran acollir a aquest programa de garantia de rendes, que en funció de la seva retribució anual percebran entre un 80% i un 85% del seu salari net actual.

En conseqüència, ambdues parts han acordat igualment prevaler l’elevada antiguitat del col·lectiu de treballadors afectats amb 5.000 euros lineals per a qui tingui més de 15 anys de permanència en l’empresa i de 10.000 euros lineals per a qui arribi a 20 anys de permanència, a sumar sense limitar altres indemnitzacions.

També permetrà una indemnització de 40 dies per any treballat bruts, amb un límit de 24 mensualitats, per als treballadors que hagin d’abandonar l’empresa, sense distinció entre els contractats per obra i indefinits. Indra plantejava inicialment unes indemnitzacions de 20 dies per any, més la possible prima de voluntarietat i la d’antiguitat.

Pel que fa al col·lectiu de treballadors afectats amb edats entre 50 i 56 anys, es redueix la seva afectació a 150 treballadors d’un col·lectiu de 1.445.

CGT recorrerà legalment contra l’acord

L’expedient afectarà els centres de treball de Barcelona, Madrid, la Corunya, Albacete, Cadis, Guipúscoa, Las Palmas, Lleó, Màlaga, Mallorca, Múrcia, Navarra, Sevilla, Tenerife, Toledo, València, Valladolid i Biscaia.

Segons les primeres informacions el pacte hauria estat firmat pels sindicats que ostenten majoria al comitè d’empresa: CCOO, UGT, USO i STC. Altrament, CGT i Co.Bas, hi estan en contra. En aquest sentit, CGT ha avançat que recorrerà judicialment el pacte.

CGT ha emès un dur comunicat en el qual a més critica els sindicats que han arribat a l’acord amb l’empresa.

La primera reacció de la borsa ha estat positiva, els inversors han premiat el pacte, amb una pujada de les cotitzacions de ha arribat a un 6%.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Precarietat i sous baixos entren de ple en el sector català de les TIC

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*