Indra ofereix a l’ERO 25 dies per any treballat i prejubilacions a partir dels 59 anys

Els sindicats consideren que la proposta és simplement un mecanisme per començar a parlar perquè està molt per sota de qualsevol expectativa.

Redacció
 
 
 
Edifici d'Oficines Indra. Carrer Roc Boronat, 133-

Edifici d’Oficines Indra. Carrer Roc Boronat, 133- Barcelona, 2006-2008. Fermín Vázquez – b720 Arquitectos

La direcció d’Indra ha fet arribar als sindicats la seva proposta de condicions econòmiques a aplicar en l’ERO que ha començat a debatre amb els sindicats. L’empresa dedicada a l’auditoria i informàtica espanyola ofereix 25 dies per any treballat amb un sostre de 14 mensualitats. També ofereix fer prejubilacions a partir dels 59 anys, segons han informat fonts sindicals.

Els sindicats consideren l’oferta com un preliminar en la negociació que es va iniciar el 7 de juliol passat. L’empresa pretén fer fora un total de 1.850 treballadors a tot l’Estat espanyol, dels quals 95 corresponen al centre de Barcelona.

L’oferta, si bé supera el que fixa la reforma laboral aprovada pel PP i CiU, està molt per sota del que estan disposats a considerar els representants dels treballadors. En aquest sentit, la consideren una posició preliminar que haurà de modificar-se al llarg de la negociació.

Pel que fa a les jubilacions avançades l’empresa ha explicat que oferirà un sistema de cobertura per a professionals afectats que hagin complert 59 o més anys a data 30 de juny de 2015 i no hagin arribat als 63 anys a la data d’extinció del contracte.
Aquests empleats tindran dret a percebre una renda temporal des de la data d’extinció del contracte fins a la data en què arribin a l’edat de 63 anys equivalent al 70% del salari fix net que hagin percebut en els 12 mesos anteriors a l’extinció del contracte,
incloent-hi prestacions públiques. El pla de rendes no podrà ser inferior a 20 dies de salari amb el límit de 12 mensualitats.
Els professionals que hagin complert 63 anys a la data d’extinció del contracte rebran una indemnització de 20 dies de salari per any de servei, amb el límit de 12 mensualitats.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els treballadors d'Indra convoquen jornades de vaga el 21, 23 i 27 de juliol

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*