La incidència de la vaga general se centra en les vies de comunicació i ensenyament

A les 12 estan convocades les primeres concentracions al carrer tant a Barcelona com a les principals ciutats de Catalunya

Redacció
 
 
 
Concentració a Estació del Nord, foto CDR Eixample

Concentració a Estació del Nord, foto CDR Eixample

Més de 50 carreteres amb talls intermitents arreu de Catalunya, Rodalies amb diverses línies també col·lapsades i Ferrocarrils de la Generalitat amb les línies que uneixen Barcelona i Vallès també aturades són les primeres afectacions de la vaga general convocada per la Intersindical_CSC per diverses motivacions laborals, tot i que de fons hi ha la protesta política per l’empresonament de part del Govern de Catalunya i els líders d’Omnium i ‘Assemblea Nacional Catalana (ANC).

La vaga ha rebut el suport de diverses organitzacions sindicals com l’AIC, federacions de branca i territorials de CGT, CNT, i COS, entre altres. També tenen el suport d’organitzacions com l’ANC i Omnium i partits polítics com la CUP i ERC.

A banda de les comunicacions, on es nota més incidència és en l’ensenyament. El principal sindicat de l’escola pública, la USTEC, convoca a l’aturada, igual com les organitzacions de professors i alumnes de les universitats catalanes.

No convoquen a la vaga els sindicats més representatius, CCOO, UGT i USOC. Això fa que la incidència en el món industria sigui minsa. També és molt petita la incidència en el transport de Barcelona: el Metro i els autobusos circulen amb gairebé normalitat.

En altres sectors com els mitjans de comunicació, la vaga es seguida pels treballadors de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, per BTV i diaris com Elo Punt Avui i Ara, a més de diaris digitals com Nació Digital.

El món de la cultura també ha anunciat que se suma a les protestes i diversos teatres i fins i tot llibreries han avisat que no obriran o que durant tota la jornada tindran les portes tancades.

A les 12 del migdia hi ha convocades a Barcelona i les principals localitats de Catalunya les primeres concentracions ciutadanes, contra l’aplicació de l’article 155, els empresonaments dels líders socials i de part del Govern i les denúncies contra, per exemple, mestres a l’Alt Urgell

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*