Incidència desigual de la primera jornada de vaga dels treballadors de Ryanair a Barcelona

A l’Aeroport del Prat s’han fet concentracions d’operaris convocades per USOC i el sindicat Sicpla

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Ryanair a l'Aeroport de El Prat, foto: USOC

Concentració de treballadors de Ryanair a l’Aeroport de El Prat, foto: USOC

La vaga dels treballadors de l’aerolínia irlandesa Ryanair ha tingut una incidència desigual a l’Aeroport de Barcelona. Segons el ministeri de Foment, cap a les 16 hores, només 119 de les 130 operacions previstes per la companyia s’han realitzat.

Pel que fa a les mobilitzacions, Foment ha explicat que les aturades convocades pels sindicats Sitcpla i USO s’estan desenvolupant “sense incidències ressenyables”, segons les dades recollides per la Direcció General d’Aviació Civil.

A la vaga dels tripulants convocada per als dies 25 i 26 de juliol a Espanya, Portugal i Bèlgica, s’uneix l’aturada de 24 hores registrada.

Les concentracions realitzades per empleats de Ryanair als aeroports de Madrid, Barcelona, Màlaga i Lanzarote han finalitzat sense cap incidència.

La companyia ha afirmat que les vagues han afectat uns 50.000 usuaris de Bèlgica, Portugal i Espanya, que han vist com els seus vols han estat cancel·lats.

Una treballadora de la companyia irlandesa valorava que la protesta només és l’inici d’un moviment que afectarà tota la comunitat de Ryanair a Europa. A més, aquesta operària ha afirmat estar molt contenta amb els resultats per l’alta participació dels empleats tot i la “política de por” que hi ha a l’empresa. “Hem dit que ja n’hi ha prou de l’abús de poder, del no ser escoltats i de les condicions amb què arriben els nous treballadors, i que la gent no pugui tenir una vida digna i no pugui arribar a final de mes”, ha explicat.

Pper la seva banda, el portaveu d’USOC a l’Aeroport del Prat, ha declarat que les raons de la vaga cal buscar-les en el fet que els treballadors i treballadores estan donats d’alta a Irlanda, «l’empresa no paga la Seguretat Social a Espanya i per contra paguem els impostos a Espanya». Aquest treballador reivindica que els operaris que fan la seva feina a Espanya tinguin contractes espanyols vinculats al dret laboral local.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*