El grup Zeta ultima la venda d’El Periódico al grup basc Vocento

El diari de la família Asensio negocia actualment un dur Expedient de Regulació d'Ocupació

Tomeu Ferrer
 
 
 
Protesta dels treballadors del Periódico davant la redacció foto: comitè el Periódico

Protesta dels treballadors del Periódico davant la redacció foto: comitè el Periódico

El Grup Zeta  ultima la venda de El Periódico de Catalunya al grup basc Vocento, segons fonts laborals i empresarials acostades al grup de la família Asensio. La informació es podria comunicar en la pròxima reunió que ha de mantenir l’editora del diari barceloní amb el comitè d’empresa en el marc de l’ERO que es negocia actualment.

La operació suposaria mesures addicionals a les anunciades en l’expedient de regulació. A banda de la reducció de personal anunciada, podria afectar al departament de correcció en català, format per unes 20 persones, a fotografia, logística i distribució. L’explicació a aquest aprimament de l’estructura es relacionaria amb la inclusió del diari català en el conglomerat de Vocento, que té actualment 14 diaris a l’Estat espanyol. En aquest sentit s’interpretaria també el fet que hi hagi en marxa un ERO abans de la venda. Aquesta operació facilitaria l’intercanvi perquè evitaria al comprador assumir els costos de les retallades.

Cal recordar que El Periódico va fitxar a finals de l’any passat José Antonio Zarzalejos, que havia estat director del diari ABC i membre de la cúpula de Vocento.

El grup Vocento, a més del diari ABC, té 13 diaris regionals,: El Correo, El Diario Vasco, El Diario Montañés, La Verdad, Diario Ideal, Diario Hoy, Diario Sur, Diario La Rioja, El Norte de Castilla, El Comercio, Las Provincias i La Voz de Cádiz. Una compra de l’envergadura de la que està en marxa li permetria cobrir la totalitat del territori de l’Estat espanyol.

A finals del 2015 Grupo Zeta i Vocento van arribar a un primer acord per a potenciar i afavorir les seves sinergies coomercials i les de productes editorials en els suplements de cap de setmana.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*