Un grup de treballadors de Càrnies en Lluita irromp a la seu de la patronal del sector a Barcelona

L’acció pretén denunciar la situació d'emergència social que es viu a molts escorxadors a partir de l’ús de falses cooperatives

Redacció
 
 
 
Els treballadors sortint de la seu de la patronal foto: Càrnies en Lluita

Els treballadors sortint de la seu de la patronal foto: Càrnies en Lluita

Un grup de treballadors de Le Porc Gourmet ha ocupat durant una estona la seu de la patronal del sector a plaça d’Urquinaona de Barcelona per denunciar l’ús de les falses cooperatives. Els treballadors s’han concentrat junt amb militants del sindicat COS i la CUP. Han entrat a la seu de la patronal del sector carni amb granotes blanques tacades de sang i mascares de porc.

Els treballadors s’han presentat a la seu de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC), amb una pancarta que deia: Prou falses cooperatives, per un treball digne i segur. Els manifestants protestaven especialment per l’acomiadament de 28 operaris de Le Porc Gourmet, als quals s’ha fet fora perquè no han acceptat donar-se d’alta en una cooperativa amb seu social a Galícia. Així es voldria, segons fonts sindicals, deixar sense efecte la reforma de la llei catalana de cooperatives que indica que les entitats de treball associat que operin per a empreses de manera exclusiva han d’aplicar als seus treballadors unes condicions laborals i salarials equivalents, almenys a les del conveni del sector.

La protesta es fa també perquè a més dels 28 que han estat fets fora de la seva feina n’hi ha altres 500 que podrien perdre també la seva ocupació. Un primer avís en aquest sentit es va fer a finals del mes de febrer. Es va dir que serien acomiadats si no acceptaven subrogar-se a cooperatives fora del control de la Generalitat. Més tard els han dit que ajornen la decisió uns dies. En tot cas, les empreses han assegurat als sindicats que no podran assumir els augments de costos que els suposaria pagar el que marca el conveni.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*