La Generalitat es nega a pactar la recuperació de salaris i drets laborals dels empleats públics

Els sindicats volen que les seves demandes s'incloguin als pressupostos via esmenes dels partits i si no faran mobilitzacions

Tomeu Ferrer
 
 
 
Delegades i delegats sindicals concentrats davant la conselleria de Treball mentre es reunia la Mesa de la funció pública foto: Tomeu Ferrer

Delegades i delegats sindicals concentrats davant la conselleria de Treball mentre es reunia la Mesa de la funció pública foto: Tomeu Ferrer

La reunió de la Mesa General de la Funció Pública, en la qual els sindicats pretenien aconseguir un compromís de la Generalitat per recuperar les condicions salarials i de treball perdudes arran de la crisi ha acabat sense resultats pràctics. Els sindicats encara tenen alguna bala a la recambra abans de plantejar-se mobilitzacions, segons han indicat fonts de CCOO. Si falla la nova possibilitat plantejarien mobilitzacions.

El sindicat considera que “el Govern segueix sense voler negociar la recuperació de condicions de treball dels empleats i empleades públics”.

A la trobada, mantinguda al departament de Treball, però que ha tingut com a interlocutors els responsables de Governació, lls sindicats han instat la inclusió de partides pressupostàries per recuperar condicions que tenien abans de les retallades, com ara 100% per Incapacitat Temporal, recuperació l’any 2017 d’una part de la paga de 2013,el Fons d’Acció Social, la reducció lectiva per als més grans de 55 anys i les 30 hores anuals per indisposició sense baixa per als treballadors i treballadores de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Segons Xesús Gonzàlez, portaveu de CCOO, “la negativa a negociar en el dia d’avui confirma que el Govern de la Generalitat no està utilitzant el mateix criteri de negociació a la Mesa General de la Funció Pública per a tots els treballadors i treballadores de la Generalitat que el que ha utilitzat a la Mesa del Personal Docent”.

Però, la intenció dels treballadors públics és seguir insistint perquè el seu interès és que les reivindicacions del seu col·lectiu quedin contemplades en els pressupostos de 2017. En aquest sentit, una delegació dels sindicats amb més representació a la funció pública s’entrevistarà dilluns vinent amb diversos grups parlamentaris per veure si a través d’esmenes als pressupostos es pot aconseguir que s’acceleri almenys la recuperació de les pagues extres de compromís de pagament, que són les corresponents als anys 2013 i 2014. Si aquestes gestions no aconsegueixen moure la posició del Govern, els representants dels diferents sindicats analitzaran la possibilitat de fer mobilitzacions, segons ha pogut saber diari del Treball.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*