Gallina Blanca vol tancar la fàbrica de Sant Joan Despí per requalificar i vendre’s els terrenys, segons CCOO

L’operació que afecta 70 treballadors es considerada pel sindicat com d’especulació urbanística i n'augura una dura i llarga oposició

Redacció
 
 
 
Entrada a la factoria de Gallina Blanca a Sant Joan Despí, foto CCOO

Entrada a la factoria de Gallina Blanca a Sant Joan Despí, foto CCOO

Una de les empreses amb més tradició al Baix Llobregat: Gallina Blanca,vol traslladar la seva planta de Sant Joan Despí, fins a Ballobar, a Osca, segons ha denunciat Comissions Obreres després que la direcció de l’empresa li comuniqués. La operació tindria com a objectiu real la requalificació i venda dels terrenys que ocupa la factoria, on treballen unes 70 persones. La part més important, 42, són empleades directes, mentre que les 35 restants pertanyen a empreses subcontractades.

Gallina Blanca és una de les principals marques propietat de la família Carulla. Està integrada en el grup GBFoods, antiga Agrolimen. A Sant Joan Despí es produeixen sopes deshidratades i brous, que van ser l’inici del conglomerat alimentari el segle passat.

El sindicat ha rebutjat «de manera contundent» el tancament de l’empresa per dur a terme el que consideren com una operació immobiliària purament especulativa, sense tenir en compte els llocs de treball i la vida de moltes famílies, segons un comunicat en què ha avançat que la plantilla preveu la convocatòria de diverses mobilitzacions en els pròxims dies.

Jm Romero Velarde, secretari general de CCOO al Baix Llobregat, ha augurat un conflicte llarg i dur si finalment l’empresa s’entesta a realitzar l’operació que considera especulativa. En els pròxims dies s’anunciarà la convocatòria de mobilitzacions en defensa de l’ocupació i per a exigir responsabilitat també a l’Ajuntament de Sant Joan Despí, per permetre l’especulació amb el sol industrial.

A Catalunya, el grup GBFood posseeix altres instal·lacions industrials al polígon industrial Can Jardí, a Rubí, en què disposa d’un avançat centre d’investigació i desenvolupament per a nous productes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*