França prohibirà la venda en botigues de jardineria del glifosat, presumptament cancerigen

Entitats cíviques i els treballadors de jardineria de l'Ajuntament de Barcelona demanen que es prohibeixi el producte pels seus riscos potencials per a la salut dels que l'han de fer servir i dels ciutadans

Redacció
 
 
 
Roda de premsa dels treballadors amb entitats ciutadanes contra l'ús del Glifosat

Roda de premsa dels treballadors amb entitats ciutadanes contra l’ús del Glifosat

El govern francès ha decidit prohibir la venda lliure en botigues de jardineria d’un herbicida que conté un producte, glifosat, comercialitzat amb el nom de Roundup pel gegant nord-americà Monsanto.

La prohibició s’afegeix als diversos moviments que hi ha arreu, també a Catalunya i a Barcelona, per aconseguir que no es faci servir aquest pesticida en les tasques de jardineria del consistori.

En declaracions al canal públic de televisió France 3, la ministra Segolene Royal va dir que França “ha d’estar en l’ofensiva per aturar els pesticides en els jardins” i que, per això, ha demanat “a les botigues de jardineria que retirin de la venda lliure el Roundup de Monsanto “.

El març passat, l’Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer (IARC), dependent de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), va declarar al glifosat com a “probable” cancerigen.

Segons l’agència, hi ha “evidència limitada” que el glifosat pot produir limfoma no-Hodgkin en éssers humans i hi ha proves “convincents” que pot causar càncer en animals de laboratori.

El Roundup té el volum més gran de producció global de tots els herbicides i el seu ús s’ha disparat a partir del desenvolupament de collites modificades genèticament per fer-les precisament resistents a l’ús d’aquest agent.

La companyia va reaccionar en un comunicat en què va afirmar que “tots els usos del glifosat inclosos en l’etiqueta” són “segurs” per als éssers humans.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. França prohibirà la venda en botigues de jardineria del glifosat, presumptament cancerigen | Comissió de Formació i Informació

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*