L’absència d’AENA fa fracassar la conciliació en el conflicte dels filtres de seguretat privada a l’Aeroport del Prat

L'empresa pública que gestiona els aeroports se sent desbordada per diverses vagues que afecten empreses amb qui concerta serveis, tot i que l'any passat va guanyar 1.164 milions d'euros

Redacció
 
 
 
Cues a l'Aeroport del Prat, foto Eldiario.es

Cues a l’Aeroport del Prat, foto Eldiario.es

El conflicte que es viu als filtres de seguretat de l’Aeroport de Barcelona no entra en vies de negociació. El conflicte té a veure amb la saturació que els treballadors de l’empresa de seguretat privada Eulen denuncien. Per culpa d’aquesta saturació es produeixen llargues cues en moments punta al control de seguretat de la instal·lació aeroportuària.

El departament de Treball havia convocat una reunió de conciliació aquest divendres, 28 de juliol. A aquesta reunió el comitè d’empresa d’Eulen reclamava que hi fos present una representació d’AENA, l’empresa pública que gestiona els aeroports. La direcció d’aquesta companyia ha comunicat que no hi seria, i en resposta el comitè d’Eulen tampoc s’hi ha presentat.

Tot i que diversos sectors consideren que els treballadors d’Eulen de vigilància privada estarien fent una vaga de zel, els seus representants ho desmenteixen: “Tenim només a Barcelona 30 baixes i ens passa que també hi ha treballadors que troben altres feines i ho deixen estar, fins i tot és tanta la tensió que es viu que hi ha companys que han deixat la feina sense tenir-ne un altra”, afirma un portaveu del comitè d’empresa.

Més de mil milions de beneficis

Si ara no hi ha vaga, el 4 d’agost vinent n’hi ha una de convocada a Barcelona, cosa que implicarà que el treball no es faci. Fins ara les queixes eren de lentitud, però a partir de la primera setmana del mes vinent es podria produir un coll d’ampolla difícil d’assumir.

AENA ha fet saber als treballadors d’Eulen que no pensava assistir a la reunió d’aquest divendres perquè té per diversos motius moltes vagues convocades en els 40 aeroports que gestiona, i no pot estar en uns llocs i no ser-hi en altres.

El gestor aeroportuari AENA va aconseguir un benefici net de 1.164 milions d’euros en l’exercici 2016, fet que suposa un increment del 39,7% respecte a l’any anterior, segons la informació remesa per l’empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV ).

L’aeroport de El Prat va tenir el 2016 més de 44 milions de viatgers i el2017, segons fonts internets està experimentant un augment que s’acosta al 37%.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*