Foment presumeix que s’han firmat més convenis i es queixa de les sentències que eviten la pèrdua de la seva vigència

Baixa un 55% el nombre d'ERO presentats a Catalunya fins a maig, segons l'estadística laboral de la patronal

Redacció
 
 
 
Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball CC BY-SA 3.0

Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball CC BY-SA 3.0

Foment del Treball, la gran patronal catalana ha tret pit afirmant que aquest any s’han firmat més convenis que l’anterior. En total, 25 acords més, cosa que significa un increment del 18,8% més. Al mateix temps s’ha queixat de les sentències que eviten que els convenis perdin la seva vigència. A més, en els cinc primers mesos de l’any el nombre d’Expedients de Regulació d’Ocupació es va reduir un 55% respecte dels que es van produir l’any anterior, segons les dades recollides al primer informe del mercat laboral i negociació col·lectiva.

La patronal catalana ha aprofitat la presentació de les dades per queixar-se del fet que diverses sentències han fet que alguns dels apartats de la reforma laboral més ben valorats per les associacions empresarials hagin quedat matisats i en alguns casos les resolucions han contradit la lletra de la llei que les regulava, redactada pel Partit Popular i aprofundida amb esmenes que la feien més agressiva respecte als treballadors per Convergència i Unió (CiU).

Precisament un dels efectes de les decisions judicials ha estat salvaguardar el manteniment dels convenis quan acaba la seva vigència. En aquest sentit, la reforma possibilitava que si no hi havia renovació, i aquesta s’havia de fer d’acord amb les dues parts, empresaris i treballadors, el conveni perdia tot el seu valor, els empleats havien de regir-se per l’Estatut dels Treballadors, cosa que suposava una reducció, de vegades dràstica dels drets que tenien els operaris. Sobta, per tant, que els empresaris es queixin de les sentències judicials que allarguen la vigència dels convenis i al mateix temps, els seus associats intentessin per diversos mitjans evitar que es renovés la validesa dels acords.

Segons les dades fetes públiques per la presidenta de la comissió laboral i l’Àrea de Recursos Humans de la patronal catalana, Maria Àngels Tejada, en període estudiat es van presentar un total de 372 ERO dels quals 52 d’extinció, que van afectar 1.238 treballadors. 166 expedients més van ser de suspensió d’ocupació, amb 2.009 treballadors afectats. Finalment, 154 expedients van correspondre a reducció d’horaris, amb un total de 788 empleats afectats.

Segons el recull realitzat, el 75,5% dels expedients ex van presentar al·legant motius econòmics. El sector més afectat ha estat l’industrial, amb 1.938 treballadors afectats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*