Firmat el conveni del metall de Lleida amb increments de l,5% per a 2017 i 2018 i un 2% per a 2019

Els treballadors valoren especialment la clàusula re subrogació que afecta en especial els empleats que fan el manteniment de línies elèctriques

Redacció
 
 
 

El conveni provincial de Lleida del Metall ha estat firmat finalment. L’acord l’han tancat la patronal FEMEL i els sindicats CCOO d’Indústria, UGT del mateix àmbit.

El Conveni tindrà una vigència de 3 anys i preveu uns increments d’un 1,5% per a 2017 i 2018 i d’un 2% per a 2019. A més, si la suma de l’IPC dels 3 anys superés la suma dels increments dels 3 anys, les taules s’actualitzaran amb aquesta diferència, amb un límit del 9%.

Altres aspectes claus del conveni són: Clàusula de revisió salarial: si la suma de l’IPC dels 3 anys supera la suma dels increments dels 3 anys, s’actualitzaran els salaris amb la diferència (amb efectes a 1 de gener de 2020), amb un límit del 9%.

– Clàusula de subrogació: aquesta clàusula, àmpliament reivindicada per CCOO i que ja està en els convenis col·lectius del Metall de Barcelona, ​​Girona i Tarragona, s’incorpora al text de l’acord de Lleida; afecta, essencialment, als treballadors/es de línies elèctriques, telecomunicacions i enllumenat públic, etc., que a la finalització dels contractes de manteniment podran subrogar-se a les noves empreses adjudicatàries.

L’acord s’ha aconseguit després de la pressió de les quatre jornades de vaga previstes, que han quedat desconvocades per la consecució del principi d’acord.

Comssions Obreres ha valorat molt positivament el pacte assolit « perquè s’ha aconseguit acordar uns increments salarials i una clàusula de revisió tècnica a la finalització de la vigència que garanteixen el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector de la província».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*