Firmat el conveni d’hostaleria de Lleida, que recupera la clàusula de revisió si se supera el IPC previst

L’acord preveu augments salarials de l’1,3% per a 2018 i 2019 més l’IPC de cada any, segons Comissions Obreres

Redacció
 
 
 

El conveni d’hostaleria de les comarques de Lleida s’ha firmat després que les assemblees de treballadors el ratifiquessin el 19 de gener passat, segons Comissions Obreres. Fonts de la federació corresponent de la UGT de Catalunya han indicat que també donen suport al pacte assolit.

L’acord suposa que per al 2017 s’aplicarà una pujada de salari igual a l’IPC a comptar des de l’1 de gener de l’any passat. Per als anys 2018 i 2019, la pujada serà de l’1,3%, cada any, a més de la revisió salarial segons l’IPC.

En el conveni s’ha inclòs considerat important per CCOO, els treballadors a temps parcial tindran preferència per a passar a jornada completa si les empreses han d’ampliar plantilla.

Pel que fa a l’hora de lactància, s’acumula, de manera que passa de 13 a 15 dies consecutius. Els treballadors i treballadores també tindran permís retribuït per acompanyar familiars fins a primer grau de consanguinitat a tractaments de radioteràpia o quimioteràpia relacionats amb el tractament del càncer.

Personal subcontractat

En l’acord s’ha decidit que quan s’externalitzi un servei, el personal subcontractat ha de tenir, com a mínim, les retribucions i la jornada de l’empresa que subcontracta (conveni d’hostaleria).

Finalment, s’ha decidit que, sempre que l’espai ho permeti, les empreses que tinguin més de 50 treballadors i treballadores que estiguin ubicades en zona de muntanya, podran disposar d’una zona de descans.

La Federació de Serveis de CCOO de valora de manera molt positiva la recuperació de les clàusules de revisió salarial en cas que la inflació superi l’increment salarial pactat, els avenços socials i la garantia que s’estableix en matèria d’externalitzacions, ja que deixa sense efecte els convenis d’empresa que estableixen salaris i condicions inferiors respecte al conveni d’hostaleria.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*