Es firma el conveni col·lectiu de Cristalería Española que inclou una pujada del 3% en dos anys

L'empresa, que ha tingut diverses protestes laborals reclamant el pacte, té una de les seves factories a l'Arboç del Penedès

Redacció
 
 
 

Acord en el conveni col·lectiu de Cristalería Española. El pacte, segons CCOO implica que els salaris s’apujaran un 2% per la plantilla dels dos centres de l’empresa, el d’Avilés, a Astúries, i el de l’Arboç del Penedès.
El pacte s’ha obtingut per la representació social, on hi ha la Federació d’Indústria de CCOO, CGT i UGT FICA. Segons l’acord, firmat pels sindicats i ratificat per les assemblees de treballadors, el conveni tindrà dos anys de vigència. Inclou una pujada salarial de l’1,6% per aquest any i de l’1,4% per a 2018. La revisió salarial es farà en data 1 de gener i tindrà caràcter retroactiu i suposarà actualitzarà tots els conceptes retributius d’acord amb l’IPC real.
L’any 2018 els treballadors i treballadores de Cristalería Española treballaran vuit hores menys. En la primera baixa per malaltia de l’any cobraran el 100% del salari i quan treballin els dissabtes rebran un plus de dos euros per hora.
També s’ha aconseguit que el contracte de relleu sigui obligatori. Una reserva del lloc de treball durant un any en cas de les excedències voluntàries i que es redueixi el període de consolidació en les noves contractacions.
El conveni col·lectiu s’ha firmat després d’anys de reivindicacions i protestes per part dels treballadors de la societat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*