La Fira de l’Economia Solidària de Catalunya recorda els 50 anys de maig del 68 amb Colòmbia com a nació convidada

La VII edició del certamen se celebra en un ambient de consolidació de l’Economia Social i Solidària com una sòlida alternativa al capitalisme

Tomeu Ferrer
 
 
 
Fira de l'Economia Solidaria de Catalunya FESC 2017

Fira de l’Economia Solidaria de Catalunya FESC 2017

La Fira de l’Economia Solidària de Catalunya (FESC) se celebra els dies 27 i 28 d’octubre, aquest cap de setmana. La setena edició té com a motiu central la construcció de sobiranies, porta per lema “D’aquelles llambordes, aquestes alternatives”, en homenatge al 50è aniversari del maig del 68. Colòmbia és la nació convidada. En aquest sentit els acords de pau entre el govern i la guerrilla de les FARC tenia com un dels punts clau el desenvolupament de l’economia social i solidària.

Un dels membres de la delegació colombiana que estarà present a les xarrades que, com cada any, es desenvolupen al recinte de la fàbrica Fabra i Coats, de Sant Andreu, és un antic guerriller de les FARC que ara és gerent d’una cooperativa de turisme sostenible al seu país.

Divendres al vespre se celebra la inauguració de l’edició d’enguany de la FESC. En aquest acte s’abordaran els reptes i oportunitats de construir sobiranies populars en la gestió dels recursos, l’economia i les relacions. Hi participarà Iolanda Fresnillo, sociòloga, activista social, cooperativista i investigadora sobre deute i institucions financeres internacionals; Karen Izolda, comunera mexicana refugiada política per la lluita per l’aigua i el territori que lidera a la seva zona; i Brigitte Vasallo, escriptora, formadora, activista LGTB i feminista.

En aquesta edició, la FESC ha incrementat un 25%‌ la seva superfície d’exposicions i visitants i, al mateix temps el nombre de les organitzacions que hi exposen ha crescut en un 15%. Aquest increment de la demanda es considerada pels organitzadors de la fira com una mostra de què l’economia social i solidària ha és una realitat consolidada més que un projecte de futur.

Segons l’informe del Mercat Social català, que es presentarà a la fira, el perfil mitjà de les entitats d’aquest sector tindria 23 persones treballadores i una facturació d’uns 800.000 euros. El balanç social mostra que el 2018 les organitzacions que hi estan vinculades tenen en conjunt 6.100 persones contractades i un volum de negoci de 213 milions d’euros.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*