La falta de col·laboració de les empreses càrnies obre la via a la denúncia de les falses cooperatives

La taula sectorial que havia d’acordar com s’aplicava la reforma de la llei de cooperatives no obté la col·laboració de les patronals

Redacció
 
 
 
Acció informativa de CCOO a les portes d'una empresa càrnia  Foto: CCOO

Acció informativa de CCOO a les portes d’una empresa càrnia Foto: CCOO

Les relacions laborals al sector carni català van cap al xoc. Ho mostra el resultat de la mesa sectorial on sindicats i patronals havien de buscar solucions al conflicte obert fruit de l’existència de falses cooperatives.

La trobada era precisament per buscar sortides que evitessin el camí de la denúncia de les societats que tenen aparença de cooperatives, però que realment es comporten com a artefactes destinats a abaratir costos a les empreses per a les quals treballen. De retruc afecten les condicions de treball dels seus teòrics socis i del conjunt dels treballadors de les empreses del sector carni.

A la reunió de la taula sectorial no es va presentar una de les patronals, ANAFRIC. L’altra, FECIC, sí que ho va fer, però, segons CCOO, de les intervencions que va fer es dedueix la poca voluntat de complir amb la llei catalana de cooperatives.

Per a CCOO d’Indústria, el fracàs de la reunió de dimecres, 10 de juny, demostra la manca de voluntat de les empreses principals del sector per resoldre la situació, ja que algunes són part activa de les cooperatives de treball associat que hi operen.

Davant la situació de falta de cooperació de les empreses per fer complir la llei de cooperatives catalana, que ha estat reformada per evitar la proliferació de les falses cooperatives que, cal recordar-ho, apliquen condicions salarials i de treball inferiors a les vigents al conveni sectorial. Per això, el sindicat vol iniciar contactes amb els seus afiliats i delegats a les esmentades cooperatives del sector carni per explicar-los les implicacions de la modificació de la llei catalana de cooperatives.

Al mateix temps el sindicat instarà l’actuació de la inspecció de treball perquè garanteixi el compliment de la llei.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*