Els examinadors del carnet de conduir tornen a la vaga davant la falta de resposta del Govern central

Els treballadors públics reclamen un complement que la direcció de trànsit va prometre fa 10 anys i que sí que cobren altres categories del sevei<!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Redacció
 
 
 
Els examinadors tornen a la vaga després de fracassar les negociacions

Els examinadors tornen a la vaga després de fracassar les negociacions

Després del parèntesi de l’agost els treballadors i treballadors de la Direcció General de Trànsit (DGT)  encarregats dels exàmens de conduir tornen a la vaga. Les aturades es fan, igual que abans, els dilluns, els dimarts i dimecres de cada setmana. El motiu de la vaga és exigir a la DGT que faci efectiu el pagament del complement salarial específic a què es va comprometre amb els sindicats ara fa 10 anys, i que sí que va aplicar a la majoria de col·lectius de la plantilla de la DGT, però no als examinadors i les examinadores.

La protesta dels treballadors es reprèn després de 20 jornades de vaga durant el mesos de juny i juliol i l’afectació que està suposant per a la ciutadania, les autoescoles i els propis examinadors (cada dia de vaga s’anul·len aproximadament 1.456 proves) . Davant d’aquesta situació, per a UGT,  resulta absolutament incomprensible el silenci i la manca de voluntat negociadora de la DGT i del Ministeri de l’Interior, que no han fet cap tipus de proposta sobre el pagament d’aquest complement, reivindicació a la qual els examinadors no pensen renunciar i condició indispensable per desconvocar la vaga”.

El sindicat de tradició socialista afirma que: “La darrera reunió entre el comitè de vaga i la direcció de la DGT va tenir lloc el 22 d’agost passat a Madrid i va acabar sense acord, ja que l’Administració no es va moure de la seva negativa a fer efectiu el complement específic i a dialogar amb els seus treballadors i treballadores”.

La vaga a qui ha perjudicat de manera notable és als usuaris i també al sector de les autoescoles. Aquestes empreses han posat en marxa un grup d’opinió dirigit a forçar una solució al conflicte i a fer paleses les greu8s dificultats que els hi suposa l’aturada. En aquest sentit i després de diverses mobilitzacions, han arribat a reclamar que la Guàrdia Civil substitueixi els vaguistes. Seria una versió adaptada del que ha passat amb la vaga dels treballadors d’Eulen. Cal dir que des del ministeri responsable de la DGT ja s’ha obert la possibilitat que a les pròximes oposicions per cobrir els llocs de treball d’examinadores i examinadors s’hi puguin presentar membres de l’exèrcit.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*