Els estibadors responen al nou decret amb la convocatòria de vaga a partir del 24 de maig

Una assemblea de treballadors al port de Barcelona mostra la seva indemnització, aprova fer vagues i mostra la seva indignació amb la posició del Pdcat

Redacció
 
 
 

Assemblea d'estibadors del Port de Barcelona, foto : ©SANDRA LÁZARO

Assemblea d’estibadors del Port de Barcelona, foto : ©SANDRA LÁZARO

Els estibadors han convocat vagues a partir del 24 de maig. Ho han fet després d’assemblees d’urgència convocades per valorar el nou decret llei aprovat pel govern central i anunciat després del consell de ministres. Al mateix temps, els estibadors han decidit reprendre els contactes amb els partits polítics per obtenir de nou majoria al Parlament per tombar, com va passar amb l’anterior, el nou decret d’estiba.

La decisió de fer vaga l’ha adoptat els treballadors del port en una assemblea on els seus representants els han explicat que el govern s’ha compromès a incloure les reclamacions dels sindicats en un període de temps, però els sindicats ho volen fer de seguida.

Els sindicats d’estibadors i la patronal van arribar a un principi d’acord segons el qual se subrogarien els llocs de treball amb rang de llei en el procés de liberalització del sector. Així van pactar que, per llei, les empreses haguessin de quedar-se en plantilla els estibadors i també preveia ajudes públiques per pagar-ho.

Segons ha transcendit, els estibadors presentaran un preavís de vaga que fixarà la convocatòria de mobilitzacions en dies alterns. Si el govern central no accedís a canviar la seva intenció, farien una segona convocatòria que en aquest cas seria indefinida i afectaria el funcionament dels ports de l’Estat espanyol.

“Els treballadors de l’estiba se senten enganyats i rebutgen de manera absoluta i enèrgica el nou reial decret llei aprovat avui al Consell de Ministres, ja que no coneixen el seu contingut i, per tant, no han tingut oportunitat d’analitzar-i aportar propostes, tal com es va comprometre el ministre de Foment amb ells i amb la patronal”, afirma el comunicat de la Coordinadora.

Per aprovar el nou decret sobre l’estiba, comptaria sumar els seus vots als de Ciudadanos i també del grup independentista català Pdcat que també podria abstenir-se. Aquesta possibilitat ha indignat els estibadors de Barcelona que, sense entrar en més valoracions han explicat que feia temps que la coordinadora mantenia una línia de col·laboració amb el partit català, per la qual cosa els ha estranyat la possibilitat que al mateix temps el partit polític hagués negociat amb el govern central aprovar o abstenir-se en la votació del nou decret que encara no es coneix.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*