Els estibadors convoquen tres setmanes d’aturades als ports a partir del 6 de març

Els treballadors volen que el Govern ajorni la publicació del decret llei que liberalitzarà el sector fins que hi hagi acord

Redacció
 
 
 
Estibadors treballant al port de Barcelona foto: SANDRA LÀZARO

Estibadors treballant al port de Barcelona foto: SANDRA LÀZARO

Els sindicats d’estibadors han convocat fins nou dies de vagues parcials als ports, que començaran el pròxim 6 març i, que, en estar programats en dies alterns, s’estendran durant tres setmanes, segons publica el diario.es.

Així ho va anunciar Antolín Goya, coordinador de la Coordinadora de Treballadors del Mar, principal sindicat del sector, a la fi de de la reunió mantinguda amb la patronal i el mediador designat pel Govern central.

El nou calendari de vagues arrencaria dilluns 6 de març, i es faran els dilluns, els dimecres i els divendres de tres setmanes seguides, amb d’aturades parcials, és a dir, que tindrien lloc en les hores senars.

La convocatòria no suposa, encara, una nova ruptura de les negociacions que, de fet, continuen dimecres 22 de febrer.

Amb les aturades, els sindicats exigeixen al Govern que no aprovi la reforma de l’estiba al Consell de Ministres de divendres 24 de febrer, tal com ha previst fer-ho el Ministeri de Foment, sinó que la posposi fins que hi hagi un acord amb el sector.

Així mateix, amb la nova vaga dels estibadors reclamen que el Govern torni a seure a la taula de negociació. En aquest sentit, Goya va traslladar la sorpresa dels sindicats pel fet que el Ministeri d’Ocupació, el Departament inicialment assignat per l’Executiu per intervenir en el conflicte, hagi al seu torn delegat aquest paper en el president del Consell Econòmic i Social (CES). La persona que farà de mediador és Marcos Peña, que havia estat membre del PSOE.

“A la reunió, el mediador ha confirmat que el seu paper és només intervenir i a més ha traslladat la intenció del Ministeri de Foment d’aprovar la reforma aquest divendres”, va explicar el representant de Coordinadora després de la reunió. “Davant d’això, l’única manera que tenim de defensar-nos és presentant un nou preavís de vaga”, ha afegit.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*