Es convoquen noves vagues contra l’ERO de Supermercats DIA

Durant la negociació de l’expedient la direcció de l’empresa ha reduït en un 26% la xifra d’acomiadaments que volia aplicar

Redacció
 
 
 
Acció de treballadores de Dia el 8 de maç passat, foto: CCOO

Acció de treballadores de Dia el 8 de maç passat, foto: CCOO

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) dels Supermercats Dia avança amb algunes correccions sobre la proposta patronal inicial. En la reunió mantinguda el 12 de març la part social ha aconseguit una reducció de 57 persones. Al mateix temps, s’ha aconseguit crear 95 vacants noves entre oficines, botigues GEA i magatzem Azuqueca (Castella-La Manxa).  Al mateix temps, CCOO ha plantejat vaga el 20 de març.

Amb la reducció aconseguida fins ara els sindicats han rebaixat en un 26% el nombre de baixes que volia aplicar la part empresarial, segons informa UGT. Per tant, El nombre total d’afectats passa actualment dels 2.064 inicials a 1.536.

Això no obstant, CCOO ha sol·licitat que l’expedient es retiri fins que no es traslladin a la representació sindical aquestes decisions, és a dir, fins que no es conegui el resultat de la votació dels accionistes el proper 20 de març. DIA s’ha negat.

Davant la negativa de l’empresa, CCOO ha demanat una pròrroga en la negociació de 15 dies a partir del 20 de març, ja que el termini legal acaba el 24 de març, 4 dies després de la Junta d’Accionistes. DIA ha dit que no, segons el sindicat.

Per a CCOO, plantejar un ERO sense conèixer dades bàsiques, com qui dirigirà l’empresa a partir de la setmana que ve, no té sentit, però l’empresa ha decidit mantenir la seva posició contra tot.

Davant la posició empresarial, en procés de reestructuració, els sindicats amb més presència a DIA mantenen les mobilitzacions.

Dimecres, 13 de març, centenars de treballadores a més de 16 localitats, entre elles Granollers i Girona, s’han concentrat per exigir a l’empresa que retiri l’ERO. A més, el sindicat USO s’ha adherit a la convocatòria de vaga plantejada per CCOO.

El dilluns, 18 de març, hi ha convocada per UGT una concentració de 12 a 14 hores  davant del centre de treball DIA&GO del carrer París, 120, de Barcelona, per reclamar el manteniment dels llocs de treball i mostrar el rebuig a aquesta mesura dràstica.

Per la seva banda, CCOO amb USOC han convocat una jornada d’aturada per al dia 20 de març, just quan es farà l’assemblea d’accionistes de DIA.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*