Ercros inicia contactes per l’ERO amb que pretén reduir plantilla en 132 persones a Cardona, Flix i Vila-Seca

La reestructuració de personal té a veure amb el procés d'abandonament de la producció de clor usant mercuri

Redacció
 
 
 
Planta d'Ercros a Cardona foto: Ercros

Planta d’Ercros a Cardona foto: Ercros

L’empresa química Ercros ha posat en marxa el procés de negociació per reduir la plantilla en 132 persones, les baixes afectarien els centres de producció de Cardona, Flix i Vila-Seca. La reestructuració de personal té a veure amb el tancament de les plantes de producció de clor que utilitzen mercuri en el seu procés d’elaboració, segons fonts sindicals. El tancament de la planta de Cardona té a veure amb el fet que d’es d’aquell punt se subministra a les dues plantes esmentades clorur de sodi.

En concret, dels 132 acomiadaments previstos, 34 pertanyen a la fàbrica de Cardona, 48 al complex de Tarragona i 50 a Flix, segons ha explicat l’empresa en una nota pública.
En la mateixa nota Ercros ha indicat que està en condicions d’oferir recol·locació en altres centres del grup a les persones afectades, ja que el nombre de sol·licituds de jubilació parcial voluntària que ha rebut és de 145 treballadors.
L’empresa química va anunciar l’any passat que invertiria 53,7 milions per adaptar-se a la normativa europea que prohibirà usar tecnologia basada en mercuri per a fabricar clor fins a l’any 2020, tot i que la norma europea fixa com a límit del canvi de tecnologia l’any 017.
Això suposarà el tancament de les plantes que fabriquen aquest material a Flix i Vila-seca abans del 11 de desembre d’aquest any i l’acomiadament de 132 treballadors, mentre que augmentarà la capacitat productiva de les plantes que fabriquen clor a través de membranes: una altra part de la factoria de Vila-seca i la situada a Sabiñánigo (Osca).
Ercors és una de les poques grans empreses catalanes que no s’ha afegit als trasllats de seu social fora del Principat.
El 62% del negoci d’Ercros l’aporten les divisions de química bàsica (41%) i plàstics (21%), que són les que estan associades al clor, mentre que un altre 30% correspon a química intermèdia i el 8% restant a farmàcia , i la intenció del grup químic a mig termini és invertir aquests percentatges i que el negoci vinculat al clor redueixi el seu pes fins al voltant del 40%.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*