Els vaguistes de Valeo reclamen al govern francès que intervingui en el seu conflicte

Concentració de treballadors a les portes del consolat de França a Barcelona per lliurar un manifest a la representant oficial de la república veïna

Redacció
 
 
 
Els treballadors de Valeo, concentrats davant del consolat francès

Els treballadors de Valeo, concentrats davant del consolat francès

Els treballadors de Valeo climatització s’han traslladat al cor de Barcelona per fer arribar a la cònsol de França de la seva posició contrària al trasllat de la planta de Martorelles a Saragossa.

Uns 150 empleats s’han concentrat a migdia davant del consolat del país d’on és originària la multinacional. Una delegació del comitè d’empresa, acompanyada pel responsable de relacions internacionals de CCOO, Ricard Bellera, s’han reunit amb la representant del govern francès.

A la sortida de la trobada, Juan Jiménez, membre del comitè d’empresa ha explicat: “hem informat la cònsol de la situació que tenim. Ens ha escoltat i ha dit que com a govern francès no tenen competències en el que facin les empreses, de totes maneres han indicat que farien arribar la informació que els hem donat a l’Administració francesa perquè vegi si es pot fer alguna cosa al respecte.

Els treballadors de Valeo ho tenen clar, no volen marxar

Els treballadors de Valeo ho tenen clar, no volen marxar

A la concentració, els treballadors han dut una pancarta en la qual en francès i anglès es reclama la continuïtat de la producció a Martorelles. L’acció s’ha realitzat mentre que una altra part de la plantilla es mantenia de guàrdia al campament, anomenat, La gàlia, per evitar que l’empresa realitzi el desmantellament de la maquinària.

No fan cas de la convocatòria de l’empresa

Valeo ha anunciat globalment que els treballadors s’haurien d’incorporar a Saragossa el 9 de novembre. La resposta des de l’assemblea de Valeo ha estat negativa. Tanmateix, consta que alguns operaris estan rebent comunicacions oficials per què es traslladin a la capital aragonesa. En aquest sentit, fonts laborals han indicat que com la planta està en vaga indefinida des de finals de juliol, els operaris no tenen per què fer cas de la crida de l’empresa, perquè estan en vaga a tots els efectes. Mentre això passa fonts sindicals consideren que la solució podria venir per la via judicial.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*