Els vaguistes de Transports Ravigo denuncien que l’empresa no els facilita informació sobre els serveis mínims

L'empresa, que té diversos endarreriments en el pagament de nòmines als treballadors, s'encarrega de fer el transport de persones amb discapacitat o a centres especials, que es poden veure perjudicats per la no informació dels serveis a cobrir

Redacció
 
 
 
Piquet de treballadors davant del garatge de Transports Ravigo foto: CCOO

Piquet de treballadors davant del garatge de Transports Ravigo foto: CCOO

La vaga indefinida d’autocars Ravigo, que va començar el 18 de març topa amb un problema inesperat: la direcció de l’empresa està incomplint el manament de l’autoritat laboral de facilitar la informació dels vehicles afectats pels serveis mínims de la vaga indefinida (iniciada ahir dilluns) al comitè de vaga, segons ha informat en una nota pública el sindicat CCOO.

Autocars Ravigo és una empresa que realitza presta serveis de transport de viatgers per carretera, tant servei de
transport no adaptat com, principalment, serveis de transport adaptat de persones amb discapacitat i/o amb necessitats especials. L’àmbit d’actuació és concretament el transport destinat a l’educació especial, que es fa per a consells comarcals i ajuntaments de tot Catalunya.

L’incompliment d’informar sobre els serveis mínims està afectant  les persones usuàries, segons denuncia CCOO. L’actuació tindria, pel  sindicat “una clara intenció de carregar la responsabilitat a les persones treballadores, que amb l’exercici del dret de vaga lluiten per aconseguir  el pagament de les seves nòmines”.

Els treballadors i les treballadores denuncien que l’empresa fa molts mesos  que té amb ells endarreriments en el pagament dels salaris, tot i haver assolit un acord  al respecte  al Tribunal Laboral de Catalunya, que l’empresa va incomplir al mes següent de la seva signatura.

El Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies va publicar una orde de serveis mínims el 15 de març passat en la qual indica amb claredat que els esmentats serveis seran : “El 80% del servei habitual, tenint en compte que dins d’aquest percentatge no es poden incloure altres serveis que no siguin servei de transport a persones amb discapacitat i/o amb necessitats especials”.

En l’article 2 de l’orde s’afirma que “l’empresa, un cop escoltat el Comitè de Vaga, ha de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims que estableix l’article anterior, exclòs el del Comitè de Vaga. Aquests serveis mínims els ha de prestar, preferentment, si n’hi ha, el personal que no exerceixi el dret de vaga. L’empresa s’ha d’assegurar que les persones designades per fer els serveis mínims rebin una comunicació formal i efectiva de la designació”.

Al respecte, “CCOO vol deixar clar que en cap moment el Comitè de vaga ni cap persona treballadora ha dificultat la sortida dels vehicles identificats com a serveis mínims”.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*