Els vaguistes de les subcontractes de Movistar volen un acord que millori el pacte aconseguit pels sindicats majoritaris

Els treballadors que fa 65 dies que estan en vaga a Catalunya volen que les empreses subcontractades i els sindicats majoritaris els admetin com a interlocutors per accedir a un acord

Redacció
 
 
 
Manifestació de treballadors en vaga de les empreses subcontractades per Movistar

Manifestació de treballadors en vaga de les empreses subcontractades per Movistar

Els treballadors en vaga indefinida de les empreses subcontractades per Movistar es van manifestar dimecres 10 de juny pel centre de Barcelona. La marxa es produeix dos dies abans de la segona jornada negociadora d’aquest col·lectiu amb una representació de l’empresa de telecomunicacions.

La manifestació ha passat pel davant de les seus de CCOO i UGT. I els manifestants han cridat contra aquests sindicats. A les entrades dels locals han lliurat exemplars d’un manifest elaborat pel comitè de vaga. En el document s’insta els sindicats a millorar l’acord que havien subscrits amb les patronals que subcontracten amb Movistar.

Els vaguistes no neguen la legitimitat que al si del col·lectiu dels treballadors de les empreses subcontractades tenen els sindicats majoritaris. No obstant,  reclamen que ambdues forces sindicals no obstaculitzin en la possibilitat de que els que mantenen l’aturada indefinida puguin obtenir resultats millors que els pactats anteriorment entre CCOO i UGT i les empreses que subcontracten amb Movistar.

Els manifestants no s’estan de criticar el contingut dels pactes aconseguits pels dos grans sindicats amb les empreses subcontractades. En aquest sentit expliquen que si s’ha fixat un augment del 10% en els salaris a pagar als treballadors, abans s’havia acceptat una disminució del 25%.

Per tant, els vaguistes reclamen com a principal reivindicació l’establiment d’un contracte mercantil nou entre la multinacional i les empreses subcontractades que fixi un nou preu del treball, que finalment permeti millorar les condicions de treball dels que fan vaga.

En síntesi es demana establir una nova taula de negociació a nivell estatal on els representants dels treballadors sorgeixin de les assemblees. Aquesta taula hauria de negogicar amb les empreses de contractes a partir de l’acord ja aconseguit per CCOO i UGT com a punt de partida.

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. La negociació entre els tècnics de Movistar i les empreses subcontractades torna a fracassar

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*