Els treballadors d’Indra de Barcelona es coordinaran amb la resta del grup per afrontar l’ERO

La vaga convocada pel 14 de juliol cobriría aquells que decidíssin seguir-la, tot i estar a l'inici del procés negociador

Redacció
 
 
 
Primeres mobilitzacions contra l'ERO a Indra

Primeres mobilitzacions contra l’ERO a Indra

L’assemblea de treballadors d’Indra a Barcelona ha debatut la millor estratègia per fer front a l’ERO anunciat per l’empresa que pot suposar 95 baixes, després d’una revisió a l’alça de la llista inicial, en el centre de la capital catalana, que té prop de 1.100 treballadors.

Fonts dels treballadors expliquen que a la reunió s’han debatut les diverses possibilitats per contrarestar el pla de la direcció de la companyia, que preveu fer fora 1.850 operaris en el conjunt del grup a l’Estat espanyol.

Un dels mecanismes és la vaga indefinida que ha convocat un dels sindicats amb presència a Barcelona: CGT. Aquesta organització ha presentat, de forma preventiva, permís per fer vaga indefinida a partir del 14 de juliol. Aquest moviment permet que si una part dels operaris volgués fer aturades, estaria cobert legalment.

No obstant això, en l’assemblea de Barcelona es va acordar que abans de prendre una iniciativa de forma unilateral els representants de Catalunya es posaran en contacte amb els de la resta de centres d’Indra per actuar coordinadament.

Un dels moments que donarà una primera pista sobre la duresa del procés negociador que s’acosta és la reunió prevista dilluns vinent amb els representants de la direcció.

Entre els treballadors de Barcelona, a més de l’interès de coordinar els diferents centres productius d’Indra hi havia la idea d’usar la possibilitat de la vaga per fer aturades de forma selectiva o intermitent. Així es voldria preservar la capacitat de mobilització dels treballadors i desgastar, si cal la posició de l’empresa.

Una multinacional Indra és una multinacional amb gran projecció no sols a Espanya sinó a Amèrica llatina. Dóna feina a unes 41.000 persones arreu del món, de les quals 21.000 a l’Estat espanyol.

Indra es defineix com una empresa de consultoria i tecnologia. Però és molt més. Opera també en els àmbits de defensa, transport, energia, telecomunicacions, serveis financers i serveis al sector públic. Es considerava fins fa poc la segona empresa europea en capitalització borsària.

L’origen de la societat cal buscar-lo al sector públic. Va néixer de la mà del Instituto Nacional de Indústria (INI). En aquests moments la participació pública és del 20% del capital a través de la Sociedad Española de Participaciones Industriales (SEPI). El grup va facturar l’any passat uns 3000 milions, en 149 països.

Indra va registrar unes pèrdues netes de 20 milions d’euros en el primer trimestre de 2015, enfront del benefici de 31 milions d’euros del mateix període de l’exercici anterior, a causa de l’estacionalitat de processos electorals i els resultats negatius al Brasil. Pel que fa al conjunt de 2014, la firma va perdre 92 milions d’euros, enfront del benefici net de 116 milions d’euros de l’exercici precedent.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*