Els treballadors del Real Club de Polo de Barcelona convoquen vaga contra la retallada salarial i la pèrdua de drets laborals

La direcció de l’empresa no ha acceptat renovar el conveni i vol aplicar el sectorial d’establiments esportius i gimnasos, cosa que suposaria pèrdues econòmiques als operaris i també reducció de drets laborals aconseguits fa molts anys

Tomeu Ferrer
 
 
 
L'Hoquei sobre herba és un dels esports quees practiquen al Club de Polo By Gijsbertus12 - Treball propi, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18306473

L’Hoquei sobre herba és un dels esports que es practiquen al Club de Polo By Gijsbertus12 – Treball propi, CC0,

Un dels temples de l’opulència empresarial i aristocràtica de Barcelona, el Real Club de Polo, podria veure’s afectat per una vaga causada per la decisió de la direcció d’aquest selecte club de reduir els salaris als seus 360 treballadors.

El comitè d’empresa de l’esmentat centre esportiu, recreatiu i de relació social, que representa centenars de treballadores i treballadors ha convocat aturades parcials que començaran el 16 de febrer a l’establiment, segons informa la Federació de Serveis a la Ciutadania, de CCOO de Catalunya.

Què ha fet que els treballadors que contribueixen al fet que el Club de Polo sigui un oasi esportiu i de lleure per a les famílies més poderoses de Barcelona decideixin parar? La direcció de l’empresa ha comunicat que a partir de l’1 de febrer el conveni col·lectiu que regia les relacions laborals a la companyia decaigui, perdi la seva vigència. Això passa gràcies a la facilitat que  ha fet possible la reforma laboral, encara vigent, que va ser elaborada i aprovada pel Partit Popular i per Convergència i Unió.

Amb la reforma laboral si un conveni col·lectiu no es renova passat un temps de la finalització de la seva vigència, el seu contingut pot decaure, perdre la vigència, de manera que en moltes ocasions les empreses han allargat les negociacions de manera que en finalitzar el resultat que aconseguia era tirar enrere el rellotge i fer que moltes de les conquestes laborals quedessin en paper mullat.

Pèrdua del conveni, un atropellament

Els treballadors responen amb la convocatòria de vaga a la decisió unilateral de la direcció de fer decaure el conveni propi i aplicar a partir de l’1 de febrer el conveni sectorial d’instal·lacions esportives i gimnasos, cosa que els operaris consideren un atropellament. Aquesta mesura, que afecta 360 famílies, suposa una minva considerable en els seus sous, així com en altres drets laborals que havien estat conquerits al llarg de molts anys.

Per tant, els treballadors han decidit iniciar mobilitzacions en defensa dels seus llocs de treball, a més de les vagues parcials que començaran el 16 de febrer i acabaran, en aquesta primera tongada, el 24 del mateix mes.

El Real Club de Polo es finança amb les aportacions dels seus socis i també amb patrocinis que aporten importants marques comercials i institucions catalanes i barcelonines.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*