Els treballadors d”El Periódico’ reprenen la vaga

Les assemblees celebrades ahir van decidir les aturades a partir d'avui divendres després del trencament de les negociacions de l'ERO. Demà 7 d'abril acaba el període de consultes de l'expedient.

Redacció
 
 
 

Les assemblees de treballadors d’El Periódico celebrades ahir van aprovar la represa de les vagues convocades després que el comitè informés del trencament de les negociacions produïdes abans-d’ahir. Un darrer intent de trobar un acord en una reunió entre empresa i comitè que va haver-hi ahir la tarda va acabar sense cap acord per la qual cosa la plantilla del diari reprèn aquest divendres la vaga que tenia convocada. Per a la setmana vinent també hi ha previstes aturades de dilluns a divendres. De tota manera, dissabte 7 acaba el període de consultes de l’Expedient de regulació d’ocupació (ERO) que l’empresa ha presentat i a partir de dilluns l’escenari podria canviar força. Durant la jornada d’avui, els treballadors es concentraran a la porta del rotatiu.

Ahir també, el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) va fer un comunicat en el qual considerava que davant la data del 7 d’abril «encara hi ha prou marge per recuperar unes negociacions que si no es produeixen, tothom en sortirà perjudicat. Les poques ofertes que ha presentat l’empresa en els darrers dies s’acosten més a la burla que a un intent sincer de desbloquejar la situació. Compartim el punt de vista dels treballadors que les dimensions de l’ERO tal com el planteja el Grupo Zeta acosten el diari a un carreró sense sortida i suposen un cop brutal a una plantilla que ha fet molts esforços i de tota mena per fer-lo viable tant periodísticament com econòmicament.»

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*