Els treballadors de Valeo es neguen a incorporar-se a la feina a Saragossa a partir del 9 de novembre

L'assemblea dels empleats de la fàbrica de Martorelles va decidir no acatar l'ordre i mantenir-se e la concentració davant la planta

Tomeu Ferrer
 
 
 
Manifestació dels treballadors de Valeo a Mollet

Manifestació dels treballadors de Valeo a Mollet

Els empleats de Valeo no accepten el seu trasllat a la planta de Saragossa a partir del 9 de novembre, que els ha comunicat l’empresa. La decisió adoptada per l’assemblea dels treballadors és seguir davant la fàbrica de Martorelles i impedir que l’empresa s’endugui la maquinària, segons ha indicat Juan Jiménez, membre del comitè d’empresa de la societat.

Dilluns passat la companyia va enviar un burofax al comitè d’empresa en el qual es comunicava que a partir de novembre començava la deslocalització des de la localitat vallesana fins a la capital aragonesa.

Paellada popular

“Ja fa dies que els treballadors vam decidir en assemblea no acatar aquesta resolució”, ha explicat Jiménez. De fet, dimarts al matí els treballadors estaven dedicats plenament a la preparació de les accions reivindicatives decidides dies enrere. Una d’aquestes és una paellada popular que es farà dissabte vinent davant la factoria de Martorelles. La idea és aprofitar la festa per recollir fons per a la caixa de resistència destinada a ajudar aquells treballadors que puguin tenir dificultats per seguir la vaga indefinida convocada a finals de juliol passat. Els tiquets es venen a 3 euros i amb ells hi ha previst també activitats infantils, perquè es vol que la solidaritat amb els treballadors sigui massiva.

Sigui com sigui, els membres del comitè d’empresa tenen previst desplaçar-se a Saragossa per “conèixer el lloc on teòricament hauríem de treballar” ha afirmat Jiménez.

Suport de l’Ajuntament de Barcelona

Precisament en el ple municipal de Barcelona, el grup Barcelona en Comú, que ostenta l’alcaldia, de la ciutat farà una moció de suport als vaguistes i a la continuïtat de l’activitat econòmica de Valeo a Martorelles. Amb aquesta resolució ja en seran diversos els ajuntaments que s’han mostrat solidaris amb els treballadors de Valeo. En algun cas fins i tot s’han aprovat ajudes per a la caixa de resistència dels treballadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*