Els treballadors de Valeo es manifesten aquest dijous fins a les portes de Nissan

Empresa i representants dels empleats van celebrar dimecres la primera reunió del procés legal de consultes

Redacció
 
 
 
Protesta dels treballadors de VAleo contra les deslocalitzacions

Protesta dels treballadors de VAleo contra les deslocalitzacions

Els delegats de l’empresa Valeo clima i els representants de l’empresa van celebrar la tarda de dimecres la primera reunió de les preceptives de consulta de l’ERO corresponent al trasllat de la planta des de Martorelles fins a Saragossa. La trobada es produeix mentre la plantilla ja fa un mes que realitza vaga indefinida contra la decisió de la multinacional.

Els treballadors de Valeo mantenen les seves mobilitzacions. Si l’1 de desembre la plantilla de l’empresa de Martorelles es va desplaçar en manifestació fins a les portes de la fàbrica Seat, aquest dijous es repetirà l’acció i els treballadors de la fàbrica aniran fins a les portes de Nissan.

La plantilla de Valeo clima, treballen gairebé en exclusiva per les dues fàbriques d’automòbils que tenen seu a Catalunya. En aquest sentit, volen estendre les seves reivindicacions a tot el sector.

Igual que van fer dimarts a Seat, repartiran fulls volants informatius als treballadors i treballadores de Nissan, coincidint amb el canvi de torn. En els papers, denuncien la seva situació davant la deslocalització anunciada per Valeo.

Cal recordar que davant l’anunci de la multinacional de traslladar el centre productiu a Saragossa, els treballadors de Valeo van iniciar una vaga indefinida. Aquesta vaga va coincidir amb les vacances d’agost. Però, malgrat això, no han abaixat la guàrdia i han mantingut una vetlla a les portes de la fàbrica durant 24 hores cada dia. Allà han creat un campament que ha pres com a exemple el dels gals d’Astèrix i Obèlix. Precisament el darrer dia de juliol un nombrós grup de treballadors i responsables sindicals, entre els quals hi havia el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, es van solidaritzar amb la plantilla de Valeo.

Per suportar la vaga, els treballadors de Valeo pensen apel·lar a la solidaritat. La primera gran acció en aquest sentit era una vetllada musical. El concert solidari que s’havia de fer aquest divendres s’ha posposat fins al 18 de setembre per raons meteorològiques.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*