Els treballadors de Valeo de Martorelles reclamen la solidaritat dels seus companys de Seat

Els operaris inicien una campanya de mobilitzacions contra el trasllat de la planta a Saragossa que els farà pressents a la campanya electoral catalana.

Redacció
 
 
 
Assemblea dels treballadors de Valeo i de Seat

Assemblea dels treballadors de Valeo i de Seat

Els treballadors de Valeo Clima, amb planta a Martorelles, no pensen estar quiets mentre es debat si a partir de gener la planta es trasllada o no a Saragossa. Tal i com es va decidir en la darrera assemblea, els operaris han iniciat mobilitzacions per estendre la seva reivindicació de viure i treballar al país.

Més d’un centenar de treballadors s’han desde Martorelles fins al polígon industrial de Martorell on s’han concentrat davant les portes de la factoria Seat. Precisament Valeo Clima treballa gairebé exclusivament per a la filial catalana de Volkswagen.

L’objectiu, “aliar més companys amb nosaltres”, ha dit el delegat de CCOO al comitè d’empresa, Juan Jiménez. La idea dels treballadors és aconseguir la solidaritat activa del màxim nombre possible de treballadors de la indústria cataana. De fet, la lluita dels empleats de Valeo Martorelles té una doble vessant, per una banda intenta evitar la deslocalització de la fàbrica fora de la seva actual ubicació, però, per una altra, es tractaria, segons fonts sindicals, de desorganitzar un col·lectiu que en altres conflictes laborals ha presentat batalla i en diverses ocasions ha fet recular les propostes inicials de la multinacional.

Davant l’anunci de la multinacional de traslladar el centre productiu a Saragossa, els treballadors de Valeo van iniciar una vaga indefinida. Aquesta vaga va coincidir amb les vacances d’agost. Però, malgrat això, no han abaixat la guàrida i han mantingut una vetlla a les portes de la fàbrica durant 24 hores cada dia. Allà han creat un campament que ha pres com a exemple el dels gals d’Astèrix i Obèlix. Precisament el darrer dia de juliol un nombrós grup de treballadors i responsables sindicals, entre els quals hi havia el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, es van solidaritzar amb la plantilla de Valeo.

Els treballadors de Valeo pensen mantenir els pròxims dies una doble activitat. Per un costat dimarts i dijous hi ha convocades les negociacions amb l’empresa sota els auspicis del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Al mateix temps els operaris mantindran la seva línia d’estendre la seva reivindicació. Així, dijous hi haurà una segona manifestació i assemblea conjunta amb els treballadors de Nissan. a més, pensen participar a la concentració multitudinària de l’11 de setembre. Finalment, en aquesta línia, els treballadors han convocat una concentració multitudinària a la plaça de Sant Jaume el 15 de setembre.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*