Els treballadors de Valeo a Martorelles convoquen vaga indefinida des del 30 de juliol

El secretari general de CCOO, considera que el trasllat és un acomiadament disfressat per als seus 250 treballadors

Tomeu Ferrer
 
 
 
Protesta dels treballadors de VAleo contra les deslocalitzacions

Protesta dels treballadors de Valeo contra les deslocalitzacions

L’anunci de la multinacional Valeo en el sentit que traslladarà la producció de la seva filial de Martorelles fins a Saragossa ha provocat diverses reaccions. Una És l’anunci de la plantilla d’iniciar una vaga indefinida a partir del 30 de juliol. Una altra és la valoració que el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, sindicat majoritari a la planta ha fet de l’anunci, considerant que l’empresa vol disfressar els acomiadaments sota la capa de trasllat de la producció.

Just després de conèixer-se la comunicació de l’empresa en el sentit que pensa deslocalitzar la producció de Valeo clima de Martorelles a Saragossa, els representants dels treballadors ho han comunicat a la plantilla, reunida en assemblea. Tot i les dates en què estem, a les portes de les vacances d’estiu, la plantilla ha decidit convocar vaga indefinida a partir del 30 de juliol, segons fonts del gabinet d’advocats que els assessora.

Gairebé al mateix temps en què es desenvolupava l’assemblea de treballadors, Joan Carles Gallego ha aprofitat una roda de premsa convocada per CCOO per un altre tema per criticar l’anunci de trasllat. En aquest sentit va considerar que la comunicació de l’empresa era enganyosa i que amaga sota la denominació de trasllat l’acomiadament de 250 persones. A més, ha puntualitzat que la planta de Martorelles produeix beneficis i des de sempre ha mantingut uns alts nivells de qualitat.

El sindicat en una nota d’urgència havia qualificat el canvi d’ubicació de la planta com una mesura política. A més, ha demanat a la Generalitat la seva implicació per trobar una solució que eviti les conseqüències del trasllat en una empresa que sempre s’ha situat entre les que han donat beneficis i una alta qualitat. Ràpidament, des del departament d’Empresa i Ocupació s’han brindat per facilitar en tot el que calgui una solució que permeti de la planta de producció de Valeo clima es quedi a Catalunya.

Com l’expedient és de trasllat de producció el temps legal de la consulta amb els treballadors és de 15 dies, la qual cosa implica una pressió superior sobre els afectats.

Per la seva banda, la secció sindical de la CGT a Valeo Martorelles ha recordat que hi ha en vigor un pla industrial amb validesa fins l’any 2017. El 2014 es va prorrogar el pla fins a 2019 a partir de la premissa que tota la producció que Valeo aconseguís de Seat (la planta produeix sistemes d’aire condicionat per a l’automòbil) es fabricaria a Martorelles.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*