Els treballadors de terra de l’Aeroport de Barcelona desconvoquen les vagues

Empresa i responsables del comitè de vaga es trobaran divendres vinent per intentar tancar tots els punts d'un pa te definitiu

Redacció
 
 
 
TErminal T1 de l'Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Terminal T1 de l’Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Els treballadors de terra de l’Aeroport de El Prat han desconvocat aquest dimarts totes les vagues que havien anunciat els dies 27 i 28 d’aquest mes i el 3 i 4 de d’agost, segons ha comunicat el comitè de vaga.  Per tant,el personal de handling d’Iberia, que dóna servei principalment als avions de Vueling (el 36% dels passatgers del Prat), treballarà amb normalitat. Les parts social i empresarial s’han atorgat un vot de confiança” i s’han emplaçat a una nova reunió, divendres a l’aeroport, per tancar mesures concretes.

En total treballen al Prat uns 2.000 operaris del handling -el conjunt d’operacions terrestres que permeten que un avió pugui ser carregat i descarregat de passatgers, mercaderia i equipaje- estaven cridats a la protesta. El president del comitè de vaga, José Ramírez, ha assegurat al final de la reunió de mediació feta al  departament de Treball de la Generalitat que l’actitud d’Iberia ha canviat després de tres reunions.

Per la seva banda, El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha assegurat que “el paper específic de l’Aeroport del Prat és molt important, i les seves necessitats han de negociar-se específicament”, ha afirmat. El Homrani s’ha felicitat perquè “el paper de mediació de la Generalitat ha aconseguit un acord”. La desconvocatòria de la vaga del personal d’Iberia contrasta amb els dos aturades anunciades que comencen a partir de demà. Els pilots de Ryanair i els taxistes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*