Els treballadors de Selvafil de Maçanet de la Selva faran vaga contra la calor que els causa desmais a la feina

L’empresa, que no ha acceptat refrigerar les naus, fabrica fil per a tèxtils tècnics, com els vestits ignífugs dels bombers, produeix normalment en un ambient càlid que es multiplica durant les onades de calor

Tomeu Ferrer
 
 
 
Imatge d'una moderna nau de producció de fil: foto : IStock

Imatge d’una moderna nau de producció de fil: foto : IStock

Els treballadors de Selvafil, a Maçanet de la Selva, han comunicat que faran vaga els dies 11,12 i 13 de juliol per reclamar que la direcció de la companyia apliqui mesures contra la calor ambiental que ha ocasionat fins i tot desmais en el lloc de treball, segons fonts laborals. La vaga es manté després d’una reunió infructuosa de dimarts, 9 de juny, amb la direcció.

«La temperatura a les naus de fabricació ha arribat als 35 graus a l’interior, si se suma la calor exterior, la situació és molt dura i no fa gaire es van haver d’endur una companya afectada per un cop de calor» diuen a USOC.

L’empresa té 228 treballadors i s’ha especialitzat en la fabricació de fil tècnic, cosa que ha permès no només la supervivència sinó, que segons el comitè d’empresa, té beneficis, cosa que si hi hagués voluntat, permetria un condicionament de les instal·lacions que faria més suportable treballar-hi quan la temperatura exterior es dispara.

Selvafil és una empresa del tèxtil que fabrica fil per fabricar tèxtils tècnics com, per exemple, vestuari de bombers. Per realitzar la transformació s’ha d’aplicar calor. Però quan això es produeix enmig d’una onada de calor l’efecte és especialment perillós per a les persones. «Nosaltres hem reclamat més d’un cop a l’empresa que posi mitjans per fer més habitable la feina, però fins ara no ha fet res» explicava un portaveu de la Unió Sindical Obrera (USOC).

«Hem demanat mesures pal·liatives, com poder sortir del lloc de treball, per exemple 10 minuts per cada dues hores per refrigerar-se, però la direcció de l’empresa, fins ara no ho ha acceptat», afirma la font sindical esmentada.

Davant de l’anunci de vaga l’empresa va acceptat reunir-se amb els representants dels treballadors. Però en la trobada no ha canviat la seva posició inicial.. El departament de Treball de la Generalitat ha convocat una mediació urgent dimecres, 10 de juny, per buscar solucions.

La calor tòrrida viscuda els darrers dies ha afectat també altres serveis com els que afecten els jutjats de Gavà i Sabadell, on els treballadors dels serveis públics han hagut de reduir la jornada per poder suportar la situació. En aquests dos indrets els funcionaris que depenen del Ministeri de Justícia van arribar fins i tot a no anar a treballar durant el pic més alt de la calor.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*