Els treballadors de seguretat privada de l’Aeroport de Girona no han cobrat el novembre

UGT denuncia que Segur Iberica, l'antiga empresa que assumia el servei, ha deixat pendents els salaris del mes passat i les parts proporcionals de la mesada

Redacció
 
 
 
Aeroport de Girona Costa Brava foto: Cherubino Creative Commons

Aeroport de Girona Costa Brava foto: Cherubino Creative Commons

Els treballadors i les treballadores encarregats de la seguretat privada de l’Aeroport de Girona – Costa Brava, que fan les funcions de control de passatgers i equipatge abans de l’embarcament, no han cobrat el sou corresponent el mes de novembre, segons denúncia la UGT de Girona.

L’empresa Segur Iberica no els paga i ha deixat el servei, segons el sindicat. Des del 30 de novembre, els operaris han estat subrogats a una nova empresa (ICTS Hispania). No obstant això, Segur Iberica no ha pagat els salaris corresponents al mes passat ni les corresponents liquidacions que inclourien mitja paga d’estiu, paga de nadal  i la part proporcional de la paga de beneficis.
La plantilla es planteja convocar aturades, per reclamar els seus endarreriments. A més, espera que AENA, l’empresa pública que administra els aeroports i l’administració bloquegin a Segur Iberica els pagaments que puguin tenir pendents fins que aquesta societat no garanteixi liquidarà el que els deu als treballadors i treballadores (vigilants i auxiliars).
El sindicat ha anunciat que convocarà assemblees de treballadors i treballadores per tal de determinar l’abast de les mesures a prendre.

Així mateix, adreçarem la UGT de Catalunya enviarà una carta a la direcció de l’Aeroport de Girona – Costa Brava per manifestar el malestar del nostre col·lectiu, en entendre que AENA, l’empresa que fa les concessions després dels corresponents concursos podria ser responsable subsidiària dels impagaments.

Segur Iberica va anunciar un ERO fa unes setmanes. L’empresa de seguretat, que havia estat dirigida per l’antic ministre de defensa, Pedro Morenés, va comunicar que reduiria la plantilla en aproximadament 500 treballadors arreu de l’Estat espanyol i va dir també que les baixes serien especialment personal d’estructura i no personal dedicat a la seguretat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*