Els treballadors de l’antiga Indox de Tàrrega, acomiadats per extinció de contractes, preparen mobilitzacions

L'empresa ha comunicat que pensa acomiadar a un total de 190 operaris de les plantes de la companyia

 
Tomeu Ferrer
 
 
 
Protesta dels treballadors de l'antiga Indox de Tàrrega. Foto www.tarrega.tv

Protesta dels treballadors de l’antiga Indox de Tàrrega. Foto www.tarrega.tv

Els treballadors de l’antiga Indox de Tàrrega, ara Incryen, han rebut aquest dilluns 2 de març al matí un burofax del jutjat Mercantil número 3 de Barcelona on se’ls ha comunicat la presentació de l’expedient d’extinció de contracte de la totalitat de la plantilla dels centres que té l’empresa a Catalunya, concretament a Tàrrega, Anglesola i Sant Just Desvern. La xifra afecta uns 190 treballadors.

Incryen és una filial del grup Ros Roca, un dels conglomerats empresarials més importants dedicats a la fabricació de material i tecnologia per a la recollida de la brosa urbana. En el cas concret de l’empresa objecte de l’extinció de contractes, trandicionalment havia fabricat cubes d¡acer inoxidabler per a camions.

Segons el president del comitè d’empresa, Carlos Asensio, la comunicació de l’acomiadament és un ”cop dur” per als treballadors, que patien un ERO des del novembre i ha lamentat que el tancament de la firma podria suposar la pèrdua de l’ocupació de fins al 20% de la població activa de Tàrrega.

Els treballadors tenen previst iniciar mobilitzacions i, al mateix temps reclamar el suport de les diferents formacions polítiques i administracions locals i comarcals

Després de la comunicació oficial de la presentació de l’expedient d’extinció de contractes, l’empresa comunicarà de forma oficial aquesta decisió de manera individual a tots els treballadors i durant les Abans de dues setmanes pròximes es formarà una comissió negociadora de les condicions de l’ERO. Aquesta comissió la formaran l’administrador concursal, l’empresa, la magistratura i el comitè d’empresa.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*