Els treballadors de Justícia de la Generalitat cobraran el novembre tota la paga extra de 2012

La resolució és el resultat de les denúncies presentades. La resta d'empleats de l'administració catalana recuperarà el mes vinent poc més del 20% de l'extra de fa quatre anys

Redacció
 
 
 
Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant la protesta

Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant la protesta

Els treballadors del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya cobraran el mes vinent la paga extra corresponent l’any 2012. Ho faran en compliment de les sentències judicials fruit de les denúncies que en el seu dia van fer les organitzacions sindicals, segons fonts de CCOO.

El retorn de la paga extra de 2012 té una altra via. Tots els treballadors de la Generalitat, tret dels del departament de Justícia, rebran el novembre d’aquest any una part de la paga extra de 2012. En concret, segons Xesús Gonzalez, de CCOO, els treballadors rebran el 20,87% de l’import e la paga que els ha de tornar l’executiu català, d’acord amb els terminis que es van fixar en la taula de negociació amb els sindicats de la funció pública.

La concertada cobrarà una part

D’altra banda, tot i que no són treballadors directes de l’administració, els empleats de l’educació concertada també rebran el novembre una part de la paga extra que els va ser retirada el 2012. En aquest cas, els empleats dels centres educatius rebran l’equivalent al 21,81% de l’esmentada paga extra.

Tot i que formalment els treballadors de la concertada tenen una relació directa amb les seves corresponents empreses, es considera que la Generalitat en fa el pagament delegat dels salaris. Quan l’executiu català va decidir no pagar l’extraordinària de 2012, les empreses van traslladar aquest efecte als seus treballadors. Ara, però la translació no és tan directa perquè té a veure amb els acords que en les corresponents taules de negociació tenen els sindicats d’ensenyaments i la patronal del sector.

Sigui com sigui, els empleats de l’ensenyament concertat representen aproximadament el 40% del conjunt de treballadors del sector a Catalunya. Igual com els empleats de la pública, aquest col·lectiu va començar a patir els efectes de les retallades el 2010, i just ara, sis anys més tard, comença la recuperació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*