Els treballadors de General Cable d’Abrera, Montcada i Barcelona aproven l’ERO

L'acord assolit després de llargues negociacions suposa una reducció important del nombre de persones que abandonaran l'empresa, dóna preferència a la voluntarietat i fixa indemnitzacions i processos de jubilació avançada.

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de General Cable a la seu de Barcelona del grup

Concentració de treballadors de General Cable a la seu de Barcelona del grup

L’expedient de Regulació d’Ocupació del grup General Cable cada cop està més a prop d’una sortida pactada. Si fa uns dies els negociadors de la part social i de la direcció de l’empresa van arribar a un principi d’acord, a por a poc es van coneixent dels consultes que es van a les diferents plantes per veure si els treballadors hi donen o no la seva conformitat. Els empleats de les plantes d’Abrera, de Montcada i Reixac i les oficines de Barcelona han donat majoritàriament el vistiplau del pacte, segons fons de la Federació d’Indústria de CCOO. En tot cas es resisteixen a donar més dades per no condicionar el vot del centre que falta per emetre la seva opinió sobre el pacte.

Queda només per consultar la fàbrica de Manlleu, una de les que junt amb Abrera rep la retallada d’efectius més important. La consulta a Manlleu es farà el 14 de juliol.

El pla sobre el qual es pronuncien els treballadors respon al pacte aconseguit entre la representació sindical i la direcció del grup. El pacte implica una reducció important de les sortides de l’empresa. La proposta inicial de l’empresa era de 289 persones que haurien de sortir de l’empresa, corresponents a 138 de la planta de Manlleu. 123 d’Abrera, 14 de Montcada i 14 de les oficines de Barcelona.

Finalment, el principi d’acord fixa el total de les baixes en 196. D’aquestes, 89 corresponen a Abrera, 96 a Manlleu, no hi haurà cap baixa a Montcada i Reixac, al contrari, rebrà 20 treballadors procedents d’Abrera i Manlleu, i 11 correspondran a Barcelona, segons fonts sindicals.

Un cop coneguts els termes del principi d’acord, CCOO en un comunicat va mostrar la seva “valoració positiva de l’acord ja que, a més de reduir considerablement el volum d’afectats, les sortides es faran mitjançant prejubilacions i un pla de rendes per als treballadors que tinguin a partir de 57 anys a data de finalització de l’expedient”.

L’acord implica que es donarà prioritat a les baixes a la voluntarietat. En aquest sentit, els treballadors que es vulguin acollir al pla de jubilacions que s’ha previst tindran, segons UGT les condicions següents:

A les persones de 57 anys se’ls garantirà un pla de rendes equivalent al 77% del salari net fins als 63 anys.

Entre 58 i 59 anys el pla de rendes garanteix el 82% del salari net fins a la jubilació als 63 anys

Entre 60 i 62 anys, el salari garantit equivaldrà al 83% del salari net fins als 63 anys

Entre 63 i 63 anys s’abonaria una indemnització de 20 dies par any treballat, amb un topall de 12 mensualitats.

En tots aquests casos es garanteixen els 20 dies per any amb un límit de 12 mesos, indica UGT.

Si no hi ha prou voluntaris s’aplicaran sortides forçoses. En aquest cas l’acord fixa una indemnització equivalent a 45 dies per any treballat amb un topall de 40 mensualitats i un lineal de 6000 euros.

Finalment, el pacte fixa un període de dos anys en els quals si el grup amplia plantilla els treballadors afectats per les sortides tindrien garantida una nova contractació.

Un altre element fixat és la garantia que l’empresa no contractarà els serveis de les empreses de Treball Temporal durant també dos anys.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*