Els treballadors de Carlomagno d’Igualada denuncien que l’empresa pensa acomiadar mitja plantilla

La societat que fabrica mitjons a la capital de l'Anoia estaria planejant dur la producció a la Xina i comercialitzar i distribuir des d'Igualada

Redacció
 
 
 

Els treballadors de la tèxtil Carlomagno, d’Igualada, han informat que l’empresa té la intenció d’acomiadar la meitat de la plantilla, formada per 36 persones, indemnitzant-los amb la xifra més baixa permesa per la reforma laboral aprovada per CiU i el PP.

En la nota feta pública pels treballadors de la planta es dedica a fer mitjons, justifica la seva decisió argumentant els alts costos que tindria produir a la capital de l’Anoia. Per tant, la retallada de personal tindria a veure amb el trasllat de la producció cap a tercers països, especialment a la Xina, segons publica Anoiadiari.cat.

Els empleats es queixen que la posada en marxa de l’expedient no ha significat que l’empresa hagi accedit a negociar ni a canviar el nombre de treballadors que pensa acomiadar, equivalent al 45% del total.

Carlomagno és una companyia familiar, que va obrir el 1950. Des de sempre s’ha dedicat a la producció, distribució i venda de mitjons.

Com en altres ocasions en què es planteja la deslocalització industrial, la idea de l’empresa és deixar de fabricar a Catalunya i comprar el producte en altres països com la Xina. El personal que quedaria a Igualada es dedicaria a tasques de distribució i venda.

Un element que se suma negativament a la notícia de la reducció de personal és que l’edat mitjana dels treballadors és elevada, d’una mitjana de 52 anys, i en molts casos l’antiguitat supera els 30 anys.

Des del Col·lectiu Ronda, que assumeix la defensa jurídica dels treballadors de Carlomagno, es considera que la justificació de la reducció de personal, basada en problemes econòmics, no té raó de ser, perquè la despesa en provisionaments corresponent a l’any 2014 és idèntica a la de l’any anterior i que precisament feia poc que l’empresa havia anunciat que començava a operar a Mèxic i que per aquest motiu s’incrementarien les xifres d’exportacions.

La crisi a Carlomagno és una nova mala notícia per a la comarca de l’Anoia, que ha vist delmat els últims anys el seu teixit productiu. Les adoberies primer i més tard el tèxtil i la maquinària industrial han estat àmbits amb tancaments d’empreses en aquesta comarca del centre de Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*