Els treballadors de cabina de Finnair aturen la vaga després d’un acord que apuja salaris un 12% aquest any i un 4%‌ el 2019

Empresa concessionària i USOC negociaran la resta de peticions de classificació de personal abans del 30 de setembre

Redacció
 
 
 
Treballadores i treballadors concentrats a El Prat defensant els seus drets foto: USOC

Treballadores i treballadors concentrats a El Prat defensant els seus drets foto: USOC

Els treballadors i treballadores que realitzen les feines de cabina per a la companyia aèria Finnair , han decidit desconvocar la vaga prevista per als dies 25 i 26 d’agost, després d’un principi d’acord que l’assemblea ha considerat acceptable, segons informa el sindicat USOC.

En les darreres reunions amb l’empresa Atlas-Adecco, concessionària del servei de cabina de la línia aèria a la base de Barcelona s’ha arribat a un acord parcial en matèria econòmica, que signifiquen un increment salarial mínim d’un 12% per 2018 i d’un 4% per 2019.

L’acord s’ha ratificat en referèndum amb el vot favorable de més del 80% de la plantilla de Barcelona, formada per unes 50 persones.

Al mateix temps s’ha arribat a un compromís que implica crear una taula de negociació conjunta de les dues bases de Barcelona i Madrid per tancar les matèries pendents sobre classificació professional, socials i operatius per a aquesta negociació es fixa una data límit del 30 de setembre de 2018.

Per al sindicat USOC, l’acord assolit és important i valora que s’ha aconseguit després d’un procés de vagues i amb la pressió de noves vagues en els 4 dies previstos per a l’agost i setembre, cosa que permet una millora substancial en les condicions econòmiques de la feina dels tripulants de cabina. Al mateix temps espera finalitzar amb un acord total sobre les matèries pendents de negociació.

En la nota de premsa feta pública per USOC es demana comprensió als usuaris de la línia aèria a causa de les cancel·lacions que es van produir durant els dos primers dies de vaga i ho vincula amb «l’entossudiment empresarial de la contracta Atles Adecco».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*