Els sindicats majoritaris centren el 8 de maig en la crítica a la desigualtat creada per les mesures aplicades durant la crisi

Denuncien que les retallades afecten serveis essencials, com sanitat o atenció a la dependència, cosa fan més difícil que la dona assoleixi els mateixos drets que l'home

Redacció
 
 
 
Manifestació de dones al Salvador

Manifestació de dones al Salvador Foto: Efe

Denuncien que les retallades afecten serveis essencials, com sanitat o atenció a la dependència, cosa fan més difícil que la dona assoleixi els mateixos drets que l’home

El 8 de març és el dia triat per les diferents organitzacions sindicals, progressistes i feministes per reivindicar els drets de les dones treballadores.

Unió General de Treballadors i Comissions Obreres, davant la commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, han fet públic un manifest en el qual denuncien «el retrocés en la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, davant d’una situació social, política i econòmica que llasta el nostre model democràtic de relacions laborals i drets socials».

Les dues organitzacions sindicals critiquen «el continu desistiment del Govern en la implementació de les polítiques d’igualtat, juntament amb les retallades en els serveis públics essencials, com sanitat, l’educació o l’atenció a la dependència, entre altres mesures d’austeritat dutes a terme els últims anys, s’han convertit en potencials factors de desigualtat entre dones i homes».

Quant a l’ocupació, UGT i CCOO manifestem que la recuperació, que tan pregona el Govern conservador del PP, no arriba a les dones. Segueix creixent la desocupació femenina, s’incrementen les bretxes de la desigualtat entre l’ocupació femenina i la masculina, i empitjoren les condicions laborals d’aquelles dones que encara conserven la feina, com a resultat de les reformes laborals regressives, que han suposat un fort endarreriment en el dret a la igualtat i han frenat l’impuls de la negociació de plans d’igualtat a les empreses.

Les dues organitzacions sindicals participaran demà diumenge 8 de març en la manifestació unitària del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Sortirà a les 12 hores des de la Plaça Universitat i marxarà per les Rambles fins a la Plaça de Sant Jaume.

Manifestació de dones al Salvador

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*