Els sindicats europeus insten a trobar un compromís amb Grècia que alleugi el patiment del país

Reclamen un ràpid acord amb les autoritats gregues entenent que el problema afecta Europa

Tomeu Ferrer
 
 
 

Els sindicats europeus van instar avui als ministres de Finances de l’eurozona a trobar un “compromís” amb Grècia que permeti alleujar la “insuportable” situació del país.

La secretària general de la Confederació Europea de Sindicats (CES), Bernadette Segol, advoca per un “ràpid acord” amb les autoritats de Grècia, atès que “el deute del país és insuportable i ha de ser alleujada”, segons un comunicat.

Considera que les polítiques europees cap a Grècia “han creat un desastre. No és simplement un problema grec. S’ha de trobar un compromís”.

Grècia i la resta de països de la moneda única duran a terme avui difícils negociacions a l’Eurogrup sobre el futur de l’assistència financera a aquest país, després de les converses tècniques entre Atenes i els seus creditors internacionals dels últims dies, que han donat pocs fruits .

Els sindicats recorden que els ministres parlaran també avui del pla d’inversions de la nova Comissió Europea, que pretén mobilitzar 315.000 milions d’euros en els pròxims tres anys, i insten l’Eurogrup a “donar suport i impulsar” un ambiciós pla per a Europa.

“La CES dóna suport fermament la inversió com a manera de crear demanda, creixement i ocupació i crida els ministres de Finances a donar suport a la iniciativa de la inversió, impulsar els fons disponibles per invertir a partir dels pressupostos nacionals i garantir que va a projectes de ocupació de qualitat en els països més necessitats d’un estímul econòmic “, afegeixen.

Segol indica que la por dels sindicats és que “el pla, tal com està concebut, faciliti molta menys inversió de la necessària” i que aquesta “es dirigeixi cap a aquells països i projectes que podrien permetre amb més facilitat sense un programa europeu”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*