Els membres de CGT al comitè de Valeo no subscriuen el principi d’acord assolit per la majoria

Consideren que el pacte estableix el tancament definitiu de la planta i que les indemnitzacions només milloren mínimament les vigents fins al moment.

Redacció
 
 
 

Els representants de CGT al comitè d’empresa de Valeo -assessorats pel Col·lectiu Ronda- han decidit no subscriure ni rubricar el preacord assolit per la majoria del comitè d’empresa amb la direcció que pretén donar sortida al conflicte creat a causa de la decisió de la multinacional francesa de tancar la planta i traslladar la plantilla a Saragossa.

Des del sindicat CGT es considera que el preacord estableix el tancament definitiu de la planta el 2017 malgrat estar vigent un pla de viabilitat que assegurava activitat i producció fins a l’any 2019. Consideren que les indemnitzacions pactades només suposen una “mínima” millora en relació amb les pactades i vigents en aquest mateix pla de viabilitat i que es condiciona tota possibilitat de preservar l’ocupació a Martorelles -”la nostra única prioritat”- a promeses inconcretes d’aparició d’un possible inversor, sense garanties de cap tipus.

Per als representants de CGT, s’està “llençant per terra l’enorme esforç d’una plantilla que fa 99 dies que està de vaga a canvi de pràcticament el mateix que ja tenien acordat pel que fa a les indemnitzacions i unes prejubilacions que poden suposar futures pensions de misèria per a molts companys i companyes”.

CGT va participar des del primer moment en la mobilització per oposar-se al trasllat de la planta a l’Aragó. Junt amb CCOO van defensar la presentació d’una demanda contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que va fer que l’empresa canviés de tàctica i iniciés el camí de la negociació que ha acabat amb el principi d’acord, del qual el sindicat discrepa.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els treballadors de Valeo ratifiquen amb un 76% el preacord amb l'empresa i retornen a la feina

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*