Els empleats de Corporación Dermoestética es mobilitzen pels seus salaris i llocs de treball

L'ERO que es negocia actualment podria extingir 340 ocupacions, 60 a Catalunya

Tomeu Ferrer
 
 
 

Corporacion_dermoesteticaEls treballadors de les diferents clíniques de Corporación Dermoestética han iniciat mobilitzacions per cobrar els salaris que els hi deuen i per defensar els seus llocs de treball.

L’empresa, de capital valencià, va comunicar a mig desembre la presentació d’un preconcurs de creditors, una fórmula per blindar-se enfront de qualsevol creditor que intentés executar unilateralment el deute. Les obligacions de pagament a curt termini sumaven 15,4 milions, segons va comunicar l’empresa, que va decidir iniciar aquest moviment en veure que la facturació havia baixat des dels 20 fins als 23 milions els últims anys.

Per als treballadors la situació és angoixant, perquè immediatament després de presentar el preconcurs l’empresa va instar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que implicava l’extinció de tots els contractes. Corporación Dermoestética tenia 340 treballadors a finals de desembre passat, d’aquests uns 200 metges.

A Catalunya l’empresa té uns 60 treballadors, després que entre mitjan de desembre i ara alguns dels que feia poc que havien començat hagin plegat. La situació dels empleats és de gran incertesa perquè l’empresa els deu la paga de desembre i l’extra de nadal, segons Pilar Gómez, delegada de personal a Catalunya, membre de CCOO. Tampoc saben si cobraran l’acomiadament i això és significatiu perquè molts d’aquests treballadors tenen una alta antiguitat, en alguns casos de fins a 30 anys. De fet, el que acaben de saber és que el jutjat ha acceptat el preconcurs, per la qual cosa el conflicte passa a mans d’un jutge.

Els treballadors han decidit treure al carrer la seva situació. Han convocat vaga indefinida i han posat pancartes a l’entrada de les diferents clíniques. A Catalunya hi ha instal·lacions de Corporación Dermoestética a Barcelona, on hi ha 22 empleats, a Sabadell, Terrassa, Girona, Lleida, Tarragona, Mataró i Badalona.

Crisi sobtada

Els treballadors expliquen que «feia anys que l’empresa canviava d’equip directiu. El darrer que va venir afirmava que hi havia una certa recuperació», afirmen. Així, s’havia renovat la seu del carrer Roselló de Barcelona i fins i tot s’havia canviat el sistema informàtic,quan, sense cap avís , es van presentar el preconcurs i l’ERO. A mitjans de febrer acaba el termini de consultes de l’expedient, de les que els treballadors afirmen que no n’ha sortit res. L’empresa, afirmen, no ha fet cap proposta que permeti pensar en la continuïtat. De moment, dimecres i dijous 5 es mantenen les mobilitzacions i la vaga. Aquell dia s’ha convocat taula negociadora.

La situació de la companyia afecta també als clients. Corporación Dermoestética és una companyia que des de 1979 realitza tractaments contra el fotoenvelliment, fa també blanqueig dental i teràpies contra l’obesitat. De fet, en el primer que es va notar la crisi va ser quan van faltar alguns dels productes amb què es feien servir. Ara els empleats es pregunten què passarà amb els clients que estan en la meitat del procés dels tractaments.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*