Els bombers fan arribar al Parlament la seva demanda de millores materials i més efectius

Gairebé un miler de professionals del salvament marxen pel centre de Barcelona clamant contra l'abandó del cos amb gran aparell de petards i pots de fum

Tomeu Ferrer
 
 
 
Capçalera de manifestació de bombers amb el taüt simbòlic que representa el Cos foto Tomeu Ferrer

Capçalera de manifestació de bombers amb el taüt simbòlic que representa el Cos foto Tomeu Ferrer

Els bombers i bomberes de la Generalitat han  dut al carrer, un cop més el seu malestar. El contingut el van explicar en roda de premsa el dia anterior. Gairebé un miler de professionals del salvament de persones han marxat des de plaça d’Urquinaona fins al Parlament de Catalunya. Com acostumen a fer, han acompanyat la seva acció amb l’esclat de petards i gran soroll de sirenes.

Obria la marxa un taüt simulat, que representava el Cos de Bombers, amb el maniquí d’una vídua que plorava en el dol. Un altre fèretre duia el nom del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Quan el seguici  ha arribat al Parc de la Ciutadella, el recinte del Parlament estava envoltat d’una doble línia de tanques metàl·liques i dotacions de Mossos d’Esquadra antiavalots. Els bombers han passat sense problemes la primera línia, acompanyats de petards i pots de fum, i s’han aturat davant de la segona línia, sense que es produís cap incident amb els policies que vigilaven la seu parlamentària.

 

La marxa realitzada forma part de les mobilitzacions que des de fa setmanes mantenen els Bombers de la Generalitat per exigir al Departament d’Interior millores en les dotacions materials i un increment dels seus efectius. Just abans de la manifestació, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va avançar la convocatòria de 250 noves places de bombers i altres 750 de Mossos d’Esquadra. Aquestes places formen part  de l’avantprojecte de pressupostos que el vicepresident Pere Aragonès ha enviat a patronals i sindicats. En aquest sentit, representants dels sindicats convocants han indicat que la xifra anunciada els sembla insuficient“, ja que es troba lluny dels 1.000 agents addicionals que fa temps que  reivindiquen.

Després d’arribar la manifestació de bombers al Parlament, representants sindicals han entrat a la Cambra catalana per reunir-se una vegada més amb els diferents grups polítics i fer-los arribar les seves reivindicacions.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*