Els acomodadors del Liceu i l’Auditori insten Colau a implicar-se en la solució del conflicte

Criden l'alcaldessa a participar en el judici que sobre les pràctiques de les dues societats culturals vinculades amb l'ajuntament es farà dilluns 22 de juny

Redacció
 
 
 
Assemblea de treballadors de l'Auditori i el Liceu

Assemblea de treballadors de l’Auditori i el Liceu

La solució al conflicte dels acomodadors de l’auditori i el Liceu passa, segons els vaguistes, per la implicació de la flamant alcaldessa de Barcelona. Els vaguistes han fet un comunicat en el qual reclamen la participació d’Ada Colau en el procés de trobar una sortida a la vaga, segons han anunciat els treballadors en un comunicat publicat dimecres, 16 de juny.

Els treballadors recorden que l’Alcaldessa de Barcelona és també presidenta del consorci de l’Auditori i l’Orquestra. Per tant, vinculen a l’exercici del càrrec la responsabilitat que Ada Colau tindria en el pròxim judici al qual s’han d’afrontar les entitats musicals dependents de l’ajuntament aquest dilluns 22 de juny. El judici, segons els treballadors, estava previst per al 8 de juliol, però s’ha avançat a petició de l’alcaldessa.

La posició crítica dels acomodadors i acomodadors fa referència a la menció feta per Colau als treballadors precaris i entre ells als acomodadors, tot i que esmenten també que ella mateixa s’havia havia fet declaracions crítiques contra la renovació d’acords amb Telefónica, i que finalment sí que els ha renovat, tot i que amb menys durada del que s’havia previst anteriorment.

Els vaguistes dels dos ens musicals de Barcelona, mantenen la seva reivindicació fonamental  de ser incorporats a les plantilles fixes i deixar la seva situació actual consistent en què treballen subcontractats per a una empresa, Manpower Bussines Solutions (MBS). També reclamen que s’acabin les pràctiques realitzades, segons la seva opinió per la Direcció de l’Auditori contra la vaga. Concretament els treballadors que mantenen vaga indefinida han denunciat judicialment l’ús de personal de l’Auditori i també personal de Seguretat del recinte per realitzar les funcions dels acomodadors, cosa que ha fet que de maner preventiva una jutgessa del social decidís impedir la realització d’aquests treballs per persones alienes a la plantilla de MBS.

Recordar que la direcció de l’Auditori va comunicar que suspenia totes les actuacions de la temporada per no poder assumir els costos de la decisió judicial que impedeix la substitució de vaguistes. Després, ha improvisat una actuació al carrer de l’espectàcle Cantània, per així evitar haver d’utilitzar acomodadors.

Precisament els sindicalistes han critica que en l’anterior espectacle, titulat: Et Toca a tu, la direcció de l’Auditori no avisés amb temps als que havien d’actuar i al públic en el sentit que no es podia celebrar l’actuació per l’aplicació de les mesures cautelars acordades per l’autoritat judicial que prohibien substituir els acomodadors en vaga. En aquest sentit aquest moviment va ser qualificat com de provocació pels vaguistes

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*