Electrodomèstics Miró redueix els acomiadaments a 189 en lloc dels 339 anunciats

A la darrera reunió de la direcció amb els representants dels treballadors la direcció va comunicar la continuïtat de 150 operaris

Redacció
 
 
 

Nou episodi en la crisi que afecta la companyia de venda d’electrodomèstics, Miró. La direcció va comunicar dijous als treballadors reduir a 180 empleats l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que inicialment s’havia anunciat que afectaria 339 persones a tot Espanya. La xifra inicial corresponia a la totalitat de la plantilla. La nova afectació és fruit de què la companyia afirma que “hi ha diversos compradors interessats” en la cadena de botigues.

La direcció de Miró va lliurar dijous als representants dels treballadors la documentació de l’ERO i va plantejar la continuïtat d’uns 150 empleats.

En una primera etapa es preveu tancar un total de 27 botigues de tota la xarxa a Espanya, i es preveu que altres 16 es vegin afectades per acomiadaments de personal, tot i que es mantindran operatives.

Segons fonts laborals, l’empresa també s’ha compromès a pagar el doble del salari mínim interprofessional (SMI) a uns cinquanta treballadors que no han cobrat la nòmina d’agost, tal com marca la llei per a aquests casos –, tot i que també hi ha treballadors que no han cobrat la nòmina de juliol.

Miró que és propietat del fons suís Springwater Capital a través de la societat Kabaena Directorship. Aquest grup va comprar l’empresa quan estava en procés de liquidació. Més tard, va plantejar l’ERO el 24 d’agost en el marc del concurs de creditors que va presentar a principis del mateix mes als jutjats de Barcelona. En aquell moment ja va comunicar la seva intenció de reduir l’abast de la reestructuració i trobava compradors.

El grup MIró, que havia estat un dels primers en la venda d’electrodomèstics, tanar l’exercici 2015 amb una facturació de 100 milions d’euros i amb una xarxa integrada per 65 punts de venda físics repartits entre Catalunya –amb més de 40–, País Valencià, Balears, Castella-la Manxa, Madrid, Sòria i Barakaldo, a més de la seva botiga ‘on line’.

Un cop anunciada la reconversió, la direcció del grup van manifestar que la seva intenció era tancar bona part de les botigues que tenia fora de Catalunya per centrar la seva activitat al Principat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*