ELASTIC: imaginació per ensenyar idiomes des del cooperativisme i la col·laboració social

La cooperativa va sorgir a partir de la reestructuració de l’àrea d’ensenyament d’idiomes d’ESADE, igual que la seva predecessora NELC. Totes dues són membres de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Tomeu Ferrer
 
 
 
Socis de la cooperativa Elastic

Socis de la cooperativa Elastic

ELASTIC és una cooperativa dedicada a l’ensenyament d’anglès. Però té aspectes que la fan diferent. Un d’aquests és la seva vocació de servei a la comunitat. Un altre element distintiu és l’ús de les noves tecnologies i el tercer la seva flexibilitat. Potser d’aquí els ve el nom que han triat.

Ron Pfeil és un dels quatre socis de l’entitat. “Els nostres orígens són molt diferents de la nostra situació actual”, explica. Efectivament, ELASTIC neix de professionals de l’ensenyament de l’anglès que treballaven a l’escola de negocis ESADE. Com la crisi arriba tard o d’hora a tot arreu, també va arribar a l’entitat universitària. El departament d’idiomes d’ESADE va patir un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que va afectar més del 50% dels 80 professionals que hi treballaven.

Entre els professors que van haver de marxar d’ESADE dos grups van optar per fundar cooperatives. Un va crear NELC i l’altre va posar dempeus, uns mesos més tard, ELASTIC.

A ELASTIC hi ha quatre socis treballadors. Són, Ron Pfeil, Marc Thomson, Lola Garay i Susan Grove. Hi ha també altres 7 socis col·laboradors. A més compten amb una llista de fins a 20 persones que hi col·laboren en tasques puntuals.

Quan vam crear ELASTIC vam decidir que l’empresa tindria característiques diferents del que havíem viscut a ESADE”, diu en Ron. Una de les diferències és el tipus d’empresa: “des del primer dia vam tenir clar que volíem una empresa amb valors. I un d’ells és la democràcia. Així, que ens vam decidir per una cooperativa”. I amb la decisió es van posar en contacte amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC). Quan parlen d’aquest organisme, tot són lloances: «ens van ajudar fins i tot abans de ser-ne membres!», afirma Ron. Després, fruit de la necessitat, tots els inicis són difícils, van acordar que al començament funcionarien com una empresa sense una seu física convencional. Els quatre socis treballen des dels seus domicilis en poblacions diferents i quan necessiten usar aules o fer reunions, fan servir els locals de l’Ateneu Barcelonès on, pel fet de ser socis, tenen un preu especial. Així, si han d’impartir algun curs presencial, utilitzen els locals de la centenària institució catalana. Tanmateix, Ron explica que en moltes ocasions són els professors és qui es desplacen als domicilis dels qui els contracten o a les empreses que demanen els seus serveis. Però si algú els vol localitzar, ho pot fer a la seva pàgina web ELASTIC on es pot trucar i un soci o l’altre respon immediatament. Perquè ELASTIC s’ha creat en ple esclat de la informàtica al núvol i en aquest indret és on tenen dipositats tots els materials necessaris per fer els cursos, i també des d’aquest lloc es reben i atenen les trucades que arriben a l’empresa.

El tercer element distintiu d’ELASTIC respecte, per exemple de companyies més convencionals, és la seva vocació de servei a la comunitat. Una de les seves iniciatives ha estat organitzar de forma gratuïta dos cursos dirigits a persones aturades, en els quals s’ensinistrava, aquells que participaven, en la redacció d’un currículum vitae en llengua anglesa i també en la preparació d’una entrevista de treball en anglès.

La seva filosofia és que potser no cal fer un curs complet d’anglès per assolir les competències que cal per a realitzar una tasca determinada. Més tard, coincidint amb el dia del cooperativisme, el 30 de juny, ELASTIC va organitzar una segona activitat de franc, destinada a persones que busquen feina. En dues sessions ajudaven a preparar entrevistes en anglès, amb nivells, intermedi i avançat.

Contra el que es feia a ESADE, amb cursos molt complets i estructurats destinats a alumnes i professors, ELASTIC realitza, si cal, vestits a mida per a empreses, grups i particulars d’acord amb les seves necessitats. En aquest sentit, els professors es desplacen fins a la seu empresarial o fins al domicili del client si així s’estableix.

Vam començar al gener passat. Ho vam fer per qüestions administratives, perquè no és el millor moment si es vol operar en l’àmbit de l’educació reglada”, diu Ron. Precisament en la formació de professors és on ELASTIC es considera més forta, atesa la seva experiència anterior.

Una de les coses que a ELASTIC volen fer és diferenciar-se d’altres propostes empresarials. En aquest sentit, col·laboraran en la formació professional continuada. Han aconseguit entrar en el sistema de formació de la dita fundació tripartida,que es nodreix amb els fons que aporten treballadors i empreses: «és una activitat que ens dóna una imatge diferent», expliquen a ELASTIC.

La cooperativa, al principi es va crear amb els fons que van aportar els mateixos socis i capitalitzant elsubsidi d’atur i el seu treball. A poc a poc la seva activitat creix, de forma que esperen que a principis de l’any vinent ja arribin al punt d’equilibri entre pèrdues i guanys.

Part dels socis de la cooperativa NELC

Part dels socis de la cooperativa NELC

NELC, experiència i decisió

NELC, New Executive Language School també va sorgir de la crisi d’ESADE. Quan l’escola de negocis va plantejar la reestructuració, un grup de professors, amb molta experiència va decidir continuar en aquest àmbit de l’educació. Immediatament van pensar en la cooperativa com a tipus d’empresa. Una cooperativa els permetia un funcionament transparent, participatiu i flexible. Després de crear-la el següent pas va ser també automàtic: associar-se a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

NELC va començar amb l’impuls de quatre socis inicials i ara gairebé els doblen. A més van comptar amb la col·laboració a diversos nivells dels seus companys d’ESADE.

De bon començament a NELC van compaginar els cursos dirigits a persones amb els adreçats a empreses. Entre aquestes últimes hi ha noms sonors com Agbar, IQS o Boehringer Ingelheim.

En una entrevista al bloc Ara, cooperatives, una de les impulsores, Claire Balch explicava: «La meva dedicació i implicació és molt diferent ara. A la cooperativa he tret una energia diferent que quan treballava per a altres persones. Tinc més energia i ganes… I no recordo haver treballat mai tant a la meva vida!»

I és que, amb unes estructures o altres, fent més ús de les noves tecnologies o utilitzant la relació personal com a arma, el cert és que quan un grup de treballadors decideix constituir-se en cooperativa, fer aquest pas els facilita l’assumpció de responsabilitats individuals i com a grup. I a la fi els antics treballadors acaben convertint-se en protagonistes del seu futur.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. ELASTIC Training | ELASTiC in the media

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*