El TSJC ratifica com a nul l’acomiadament fet per Cetemmsa de Mataró a una delegada de CCOO

L'empresa ha de reincorporar la treballadora al seu lloc de feina i li ha de pagar una indemnització de 6000 euros per danys i perjudicis

Tomeu Ferrer
 
 
 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ratificat una sentencia, guanyada pel Gabinet Tècnic-Jurídic de CCOO de Catalunya, dictada en el seu moment pel Jutjat Social número 2 de Mataró en la qual es declarava nul l’acomiadament d’una treballadora que tenia la condició de delegada sindical de l’empresa Fundació Privada Cetemmsa. La nul·litat de l’acomiadament es va produir atenent a la garantia de permanència que tenia la treballadora per la seva condició de membre del comitè d’empresa. La sentència tenia en compte la doctrina del Tribunal Suprem sobre aquest respecte.

La resolució judicial, segons CCOO, recollia també que la treballadora haurà de tornar al centre de treball ubicat a Mataró que és on, com a delegada, realitzava les seves funcions de representant dels treballadors. Segons la sentència, això no va ser respectat per l’empresa, que també haurà d’atendre la situació de reducció de jornada de la qual gaudia la treballadora per guarda legal d’un menor. L’empresa també haurà d’abonar tots els salaris que la treballadora ha deixat de percebre. La decisió del TSJC també condemna a l’empresa a pagar una indemnització de 6.000 euros per danys i perjudicis morals.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*