El TSJC confirma la condemna per vulneració del dret de vaga a les empreses Zenit Tràfic Control i CAT España

Les companyies hauran d'indemnitzar els treballadors les quanties que les empreses els havien descomptat en les nòmines fruit de la seva participació en vagues sectorials

Redacció
 
 
 

Les empreses Zenit Tràfic Control, S.A i CAT España Logística Cargo SLU han vist com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència del jutjat número 2 de Sabadell que les condemnava per haver vulnerat el dret de vaga de les persones de la plantilla de Zenit, que van participar en vagues sectorials convocades per CCOO i altres sindicats el maig de 2013.

El cas ha estat defensat pels serveis jurídics de Comissions Obreres de Catalunya, segons un comunicat emès pel sindicat.

Les vagues es van produir els dies 20,21 i 22 de març i els dies 23 i 24 de maig de 2013. Bona part de la plantilla hi va participar. La infracció comesa per part de les dues empreses i ara sentenciada va consistir en el fet que els empleats de CAT van substituir als de Zenit els dies de la convocatòria, tenint en compte que els de CAT desenvolupen tasques de coordinació i de direcció, però aquests dies van desenvolupar les feines pròpies de magatzem dels treballadors de Zenit.

Les empreses que van cometre les irregularitats hauran d’indemnitzar als treballadors que van participar en la vaga, en les quanties que les empreses els havien descomptat en les nòmines, així com una indemnització a CCOO com a sindicat que va demandar contra les pràctiques antisindicals de les dues empreses.

El sindicat fa una dura valoració pel fet que: “Essent important aquesta sentència confirmatòria, el que posa en relleu és que les pràctiques antisindicals dels empresaris es penalitzen amb una indemnització als perjudicats i un reconeixement de què determinades actituds són contràries al dret sindical, però en cap cas aquestes pràctiques són comparables a les peticions de penes de presó que se’ls demana a centenars de sindicalistes per participar en piquets informatius. Per a CCOO el dret de vaga no és un delicte i cal defensar-lo”.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*